• sports

    Χρυσό μετάλλιο για τον 20χρονο Μίλτο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου – «Πέταξε» στα 8,25 μ.

    • NewsRoom


    Το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος κατέκτησε ο 20χρονος Μίλτος Τεντόγλου, στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση.  Δεύτερος ήρθε ο Γερμανός Φάμπιαν Χέινλε με 8,13 και τρίτος ο Ουκρανός Σέρχι Νικιφόροφ με 8,13.

    Ο άλτης της ΓΕ Γρεβενών κατέκτησε την πρώτη θέση με άλμα στα 8.25μ, που είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση.

    Από το πρώτο άλμα του ο Τεντόγλου έδειξε τις διαθέσεις του. Ξεκίνησε με 7,96, ακολούθησε ένα στα 7,80 και με το τρίτο έφτασε τα 8,00, παρόλο που πάτησε, σχεδόν, 20 εκατοστά πίσω από τη βαλβίδα. Το τέταρτο άλμα του ήταν άκυρο και στο πέμπτο, με αντίθετο άνεμο, έκανε ατομικό ρεκόρ και έφτασε τα 8,25, επίδοση που τον έφερε στην πρώτη θέση και «έκοψε» τα πόδια των αντιπάλων του.

    Στο τελευταίο άλμα και αφού είχε εξασφαλίσει την πρωτιά, ο Μίλτος Τεντόγλου πήδηξε ενώ τα μεγάφωνα έπαιζαν «Ζορμπά».

    Ο Μίλτος Τεντόγλου ασχολήθηκε, αρχικά, με το παρκούρ και ύστερα διακρίθηκε στο μήκος σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες.

    Το μετάλλιο του Τεντόγλου είναι το 24ο για την Ελλάδα σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και 9ο χρυσό στην ιστορία των θεσμών. Όσον αφορά το μήκος, είναι το τρίτο που έρχεται για τα ελληνικά χρώματα μετά το χάλκινο του Κουκοδήμου στο Ελσίνκι το 1994 και το ασημένιο του Τσάτουμα το 2014 στη Ζυρίχη.



    ΣΧΟΛΙΑ