• sports

    Χάος στη Βραζιλία: Η αστυνομία εισέβαλε και διέκοψε τον αγώνα Βραζιλίας-Αργεντινής για τα προκριματικά του Μουντιάλ,

    • NewsRoom


    Ένα απίστευτο χάος κατάφερε να προκαλέσει η πανδημία στο κλασικό ποδοσφαιρικό ντέρμπι της λατινικής Αμερικής για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ, μεταξύ της Βραζιλίας και της Αργεντινής, με την αστυνομία να εισβάλει στο γήπεδο και να διακόπτει τον αγώνα.

    Αν και οι δύο ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στο Μουντιάλ, ο αγώνας τους κατάφερε να εξελιχθεί σε διπλωματικό επεισόδιο λόγω των περιορισμών που ισχύουν στη Βραζιλία για την Covid-19. Και αυτό καθώς στη Βραζιλία, όσοι έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία πρέπει αναγκαστικά να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών. Για τον λόγο αυτό, στην αποστολή της Βραζιλίας δεν βρίσκονται οι παίκτες που αγωνίζονταν στην Premier League.

    Αντίθετα, στην αποστολή της Αργεντινής βρίσκονταν  οι Εμιλιάνο Μαρτίνεθ, Εμιλιάνο Μπουέντια (Άστον Βίλα) και Κριστιάν Ρομέρο και Τζιοβάνι Λο Σέλσο (Τότεναμ). Οι τέσσερις παίκτες κατάφεραν να ξεγελάσουν τις Αρχές της Βραζιλίας, καθώς εισήλθαν στη χώρα μέσω της Βενεζουέλας, καθώς στις 3 Σεπτεμβρίου η Αργεντινή είχε παίξει στο Καράκας με την εθνική ομάδα της χώρας, επίσης για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

    Μάλιστα οι Μαρτίνεθ, Μπουέντια Ρομέρο και Τζιοβάνι Λο Σέλσο υποστήριξαν πως το προηγούμενο διάστημα βρισκόντουσαν στην Αργεντινή και στη συνέχεια στη Βενεζουέλα. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, μέχρι τις 29 Αυγούστου ήταν στις ομάδες τους, στην Αγγλία, άρα όφειλαν είτε να μην μπουν καθόλου στη Βραζιλία είτε να τεθούν σε καραντίνα.

    Με την έναρξη του αγώνα, και ενώ Μαρτίνεθ, Ρομέρο και Λο Σέλσο ξεκίνησαν βασικοί, η αστυνομία με ανθρώπους του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας εισέβαλαν στο γήπεδο για να τους βγάλουν εκτός αγωνιστικού χώρου! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλη η αποστολή της Αργεντινής να φύγει για τα αποδυτήρια και το ματς να διακοπεί, τελικά οριστικά!

    Η κατάσταση μεταξύ των παικτών της Αργεντινής ήταν φορτισμένη, με τον Λιονέλ Μέσι και τον Λιονέλ Σκαλόνι να φωνάζουν. Από την άλλη, ο  Νεϊμάρ και ο Τίτε κοιτούσαν αποσβολωμένοι.

    Η Βραζιλία αναμένεται να χάσει τον αγώνα στα χαρτιά, ωστόσο άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η τύχη των 4 Αργεντίνων παικτών οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα και ποινές.



    ΣΧΟΛΙΑ