• sports

    Μπελάδες για Κριστιάνο Ρονάλντο: Μήνυση σε βάρος του εξαιτίας της Binance

    • NewsRoom
     Κριστιάνο Ρονάλντο 

     Κριστιάνο Ρονάλντο 


    Μήνυση εις βάρος του Κριστιάνο Ρονάλντο κατέθεσαν Αμερικανοί πολίτες, ισχυριζόμενοι πως υπέστησαν ζημίες από την προώθηση του Πορτογάλου σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance.

    Σύμφωνα με το cointelegraph.com, η αγωγή που κατατέθηκε στις27 Νοεμβρίου σε περιφερειακό δικαστήριο της Φλόριντα των ΗΠΑ υποστηρίζει πως ο Κριστιάνο «προώθησε, βοήθησε και/ή συμμετείχε ενεργά στην προσφορά και πώληση μη καταχωρημένων τίτλων σε συντονισμό με την Binance».

    Υπενθυμίζεται πως ο Πορτογάλος είχε ξεκινήσει στα μέσα του 2022 εμπορική συνεργασία με την Binance, προωθώντας μια σειρά από δικά του nonfungible tokens (NFT), με τουλάχιστον τρεις από τις συλλογές του αστέρα του ποδοσφαίρου να συνδέονται με την εταιρεία.

    «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο όφειλε να γνωρίζει»

    Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Ρονάλντο γνώριζε ή θα έπρεπε να γνωρίζει «για την πώληση μη καταχωρημένων crypto securities από την Binance», καθώς διαθέτει «επενδυτική εμπειρία και τεράστιους πόρους για να αποκτήσει εξωτερικούς συμβούλους».

    Υπενθυμίζεται ότι ο Κριστιάνο ήταν βασικό μέρος της αυξανόμενης δημοτικότητας της Binance λόγω της επιρροής και της εμβέλειάς του, με 850 εκατομμύρια οπαδούς σε όλα τα social media, αναφέρει η καταγγελία.

    Ισχυρίζονται ότι οι πωλήσεις του NFT ήταν «απίστευτα επιτυχημένες» στην προώθηση του ανταλλακτηρίου, με αύξηση 500% στις αναζητήσεις για το Binance την εβδομάδα που ακολούθησε την αρχική πώληση.

    Διαβάστε επίσης:

    Eισαγγελία Βρυξελλών για Qatargate: Η Δικαιοσύνη πρέπει να εκτελεί το έργο της με ηρεμία

    Profile: Νέος διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών ο Γιάννης Λίτσιος

    COP28 στο Ντουμπάι: Τι είναι και τι αναμένουμε από τη σύνοδό της – mononewsTV



    ΣΧΟΛΙΑ