• sports

    Basket League: Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός


    Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ολοκληρώθηκε και οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς πρωταθλητής στέφθηκε για ακόμη μία χρονιά ο Παναθηναϊκός, με ρεκόρ νικών 18-2, ενώ δεύτερη κατατάσσεται η ΑΕΚ, με ρεκόρ 16 – 4.

    Ωστόσο ιδιαίτερη σημασία έχει και η απόφαση αναφορικά με τον υποβιβασμό ομάδων. Όπως λοιπόν αποφασίσθηκε δεν θα πέσουν κατηγορία οι δύο ομάδες τις Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ και Άρης.

    Από εκεί και πέρα τα μέλη της Λίγκας συμφώνησαν οι δύο ομάδες που θα ανέβουν από την Α2 να αγωνιστούν κανονικά ενώ αν για κάποιο λόγο δεν είναι σε θέση να συμμετέχουν στην Basket League, απορρίπτεται το ενδεχόμενο της αντικατάστασης.

    Αυτό ισχύει και για τοις υπάρχουσες ομάδες της Basket League. Ορισμένα από τα κριτήρια συμμετοχής που τέθηκαν προς ψήφιση είναι: συγκεκριμένες γηπεδικές εγκαταστάσεις, κατώτατο συνολικό μπάτζετ 800.00 ευρώ (παίκτες, προπονητές, εφορίες, ταξίδια, ιατρική περίθαλψη κλπ), κατάθεση εγγυητικής επιταγής 200.000 ευρώ (αντί 60.000 που ήταν μέχρι τώρα και να περάσουν οι παρατηρητές διαιτησίας από την ΕΟΚ στον ΕΣΑΚΕ.

    Αυτά θα κληθούν να ψηφιστούν στο επόμενο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ την επόμενη εβδομάδα.

    Για όλα όσα αποφασίστηκαν χρειάζεται η επικύρωση της ΕΟΚ.



    ΣΧΟΛΙΑ