• sports

    Άννα Κορακάκη και Κατερίνα Στεφανίδη γράφουν και πάλι ιστορία

    • NewsRoom

    Άννα Κορακάκη, Κατερίνα Στεφανίδη


    Ιστορία ετοιμάζονται να γράψουν για ακόμη μία φορά η Άννα Κορακάκη και η Κατερίνα Στεφανίδη, μετά την απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής να τις χρίσει πρώτη και τελευταία λαμπαδηδρόμο της Ολυμπιακής Φλόγας

    Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά την χθεσινή συνεδρίαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία ανακοίνωσε ότι χρίζει την δύο φορές Ολυμπιονίκη της σκοποβολής ως το πρώτο πρόσωπο που θα πάρει την Φλόγα από την Αρχαία Ολυμπία στο ταξίδι της για το Τόκιο, όπου θα φιλοξενηθούν φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που μία γυναίκα αναλαμβάνει αυτόν τον σπουδαίο ρόλο.

    Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, μάλιστα, άλλη μία σπουδαία αθλήτρια θα είναι η τελευταία λαμπαδηδρόμος, πριν η Φλόγα φύγει από την Ελλάδα. Ο λόγος για την χρυσή Ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη.

    Εμφανώς συγκινημένη ήταν η Άννα Κορακάκη, όταν ενημερώθηκε για την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να είναι εκείνη η πρώτη λαμπαδηδρόμος, «ανοίγοντας» μάλιστα τον δρόμο για τις γυναίκες αθλήτριες.

    Η Ολυμπιονίκης, μάλιστα, ανέβασε μία φωτογραφία, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Στην φωτογραφία απεικονίζεται η ίδια, φορώντας τα δύο μετάλλια που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στην λεζάντα που συνόδευε την φωτογραφία, η Άννα Κορακάκη εξέφραζε την συγκίνηση και την χαρά της για την τιμή που της έγινε, ενώ έκανε και ξεχωριστή αναφορά στην Κατερίνα Στεφανίδη.

    Συγκεκριμένα, η αθλήτρια έγραψε:

    «O αθλητισμός συνεχίζει να μου χαρίζει τόσο μεγάλες συγκινήσεις! Σήμερα, μου ανακοινώθηκε επίσημα πως στις 12 Μαρτίου θα είμαι η πρώτη λαμπαδηδρόμος στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020». Μία εβδομάδα αργότερα, η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι η τελευταία λαμπαδηδρόμος που παραδίδει τη Φλόγα. Ευχαριστώ την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την τεράστια τιμή, διότι για πρώτη φορά στην ιστορία, μία γυναίκα στη χώρα μας θα μεταφέρει πρώτη το Ολυμπιακό Φως από την Αρχαία Ολυμπία, πριν ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι σε όλο τον κόσμο, για να φωτίσει στο Ολυμπιακό στάδιο και την έναρξη των ΧXII Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο!», έγραψε χαρακτηριστικά η Άννα Κορακάκη.

    View this post on Instagram

    O αθλητισμός συνεχίζει να μου χαρίζει τόσο μεγάλες συγκινήσεις! Σήμερα, μου ανακοινώθηκε επίσημα πως στις 12 Μαρτίου θα είμαι η πρώτη λαμπαδηδρόμος στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020». Μία εβδομάδα αργότερα, η @stefanidi_katerina θα είναι η τελευταία λαμπαδηδρόμος που παραδίδει τη Φλόγα. Ευχαριστώ την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την τεράστια τιμή, διότι για πρώτη φορά στην ιστορία, μία γυναίκα στη χώρα μας θα μεταφέρει πρώτη το Ολυμπιακό Φως από την Αρχαία Ολυμπία, πριν ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι σε όλο τον κόσμο, για να φωτίσει στο Ολυμπιακό στάδιο και την έναρξη των ΧXII Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο!🕊 / Extremely honoured, extremely moved! Today the @hellenic_olympic_committee announced I will have the honor to be the first torchbearer for @tokyo2020 Olympics on March 12! A week later, @stefanidi_katerina will deliver the torch as the last torchbearer. What a GREAT HONOR that is, since it's the first time in history a woman carries the Olympic Torch from Ancient Olympia, where its journey around the world begins, till it reaches the Tokyo Olympic Stadium on July 24th for the XXII Olympiad!✨ #thankful #olympictorch #torch #olympics #greece #tokyo2020

    A post shared by Anna Korakaki (@annakorakaki) on

    Φανερά συγκινημένη ήταν όμως και η Κατερίνα Στεφανίδη, όταν και εκείνη με τη σειρά της ενημερώθηκε για την απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής. Η πρωταθλήτρια προχώρησε και εκείνη σε μία ανάρτηση στο Instagram, εκφράζοντας την τιμή που νιώθει για τον ρόλο που της ανατέθηκε στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην ανάρτησή της, ανέβασε μία φωτογραφία της ίδιας να κρατά απλωμένη την ελληνική σημαία, ενώ στην λεζάντα της δημοσίευσης έγραψε:

    «Στις 12 Μαρτίου, η Ολυμπιακή Φλόγα θα ξεκινήσει το ταξίδι της στην χώρα μας με την Anna Korakaki στην Αρχαία Ολυμπία. Μια εβδομάδα αργότερα, στις 19 Μαρτίου, θα έχω την τιμή να μπω στο Παναθηναϊκό στάδιο ως τελευταία λαμπαδηδρόμος και να την παραδώσω, πριν ξεκινήσει το ταξίδι της στην υφήλιο μέχρι τις 24 Ιουλίου, όπου και θα δώσει το φως της σε όλους τους αθλητές, στην έναρξη των ΧΧXII Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο».

    View this post on Instagram

    Στις 12 Μαρτίου η Ολυμπιακή Φλόγα θα ξεκινήσει το ταξίδι της στην χώρα μας με την Anna Korakaki στην Αρχαία Ολυμπία. Μια εβδομάδα αργότερα, στις 19 Μαρτίου, θα έχω την τιμή να μπω στο Παναθηναϊκό στάδιο ως τελευταία λαμπαδηδρόμος και να την παραδώσω πριν ξεκινήσει το ταξίδι της στην υφήλιο μέχρι τις 24 Ιουλίου όπου και θα δώσει το φως της σε ολους τους αθλητές στην έναρξη των ΧΧXII Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. On March 12th the Olympic Torch will begin its journey around Greece with @annakorakaki. A week later, on March 19th, I have the honor to enter the Panathinaic Stadium as the last torch bearer in Greece and deliver the torch before it begins its journey around the world and eventually reaches the Tokyo Olympic Stadium on July 24th for the XXXII Olympiad. #olympictorch #torch #olympics #greece

    A post shared by Katerina Stefanidi (@stefanidi_katerina) on

    Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο γυναίκες έχουν σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις στις αθλητικές τους δραστηριότητες, παίρνοντας σημαντικές διακρίσεις και κάνοντας την χώρα μας υπερήφανη.



    ΣΧΟΛΙΑ