ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Θα δράσουμε άμεσα για την αποκατάσταση της βλάστησης αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση της πυροπροστασίας των πολύ σημαντικών ερευνητικών του εγκαταστάσεών» υπογραμμίζει για το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών η υφυπουργός Ανάπτυξης, Ζωή Ράπτη, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά από επίσκεψή της στο κέντρο, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό.
Συγκεκριμένα, η υφυπουργός αναφέρει: «Συνόδευσα σήμερα τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις πληγείσες περιοχές της Πεντέλης από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Συζητήσαμε παρουσία και του ΓΓ, Τάσου Γαϊτάνη, για τα αντιπυρικά μέτρα που έχει λάβει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών καθώς και για την στενή συνεργασία μας στο Υπουργείο Ανάπτυξης στις δύσκολες ώρες της εξάπλωσης της φωτιάς τα οποία όλα, μαζί με την υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να μην πληγούν οι εγκαταστάσεις του.
Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τις επόμενες άμεσες ενέργειες αναδάσωσης του λόφου του Αστεροσκοπείου που θα σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί, η οποία έχει ειδικά χαρακτηριστικά λόγω της φύσης των ερευνητικών δραστηριοτήτων που διεξάγονται εκεί.
Θα δράσουμε άμεσα για την αποκατάσταση της βλάστησης αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση της πυροπροστασίας των πολύ σημαντικών ερευνητικών του εγκαταστάσεων».
Διαβάστε επίσης:
Όλαφ Σολτς: Η Καμάλα Χάρις θα γινόταν πολύ καλή πρόεδρος
Αφγανιστάν: Το υπουργείο Ηθικής απέλυσε 280 αστυνομικούς επειδή δεν άφησαν γενειάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το Master Plan για τον Λιμένα Ζακύνθου και ο «χάρτης» του Υπερταμείου για την αξιοποίηση των λιμενικών υποδομών
- Γενιδούνιας στο mononews: Kαλούμε τη διοίκηση της Hellenic Train να άρει τις απολύσεις
- Πώς να συνταξιοδοτηθείτε με οφειλές έως 30.000 ευρώ- Έχουν υποβληθεί 6.500 αιτήσεις
- Digital Realty: Τέλος του χρόνου σε λειτουργία το 4ο Data Center – Σχέδια για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα
