• Κοινωνία

    Ζωγράφου: Πυροβολισμοί στην Πολυτεχνειούπολη – Ένας τραυματίας, εννέα συλλήψεις (upd)

    • NewsRoom


    Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, ενώ ένας τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

    Πυροβολισμοί έπεσαν το πρωί στην Πολυτεχνειούπολη Ζωφράφου, κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης για διακίνηση ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ ένας σεσημασμένος 30χρονος Αλβανός διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί και ειδικότερα στις παλιές φοιτητικές εστίες παρουσία εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

    Όπως αναφέρει η Αστυνομία, η επιχείρηση διεξάγεται γιατί η φοιτητική εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, που διαπράττουν ληστείες και διακινούν ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της, όμως, δέχθηκε επίθεση από τον 30χρονο Αλβανό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού όπλου της.

    Σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούν τέσσερα εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Παράλληλα, η αστυνομικός διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έως αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί συνολικά εννέα άτομα.

    Σημειώνεται, επίσης, ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν έξι ομάδες ΟΠΚΕ, τέσσερις ομάδες της ΕΚΑΜ και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

    Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από την ΕΛΑΣ.

    Διαβάστε επίσης:

    Φρίκη στο Ηράκλειο: Βίασε την 13χρονη κόρη της συντρόφου του, την ώρα που γεννούσε το παιδί τους

    Μετρό: Αλλαγές από σήμερα στα δρομολόγια της γραμμής 3



    ΣΧΟΛΙΑ