• Κοινωνία

    Ζηνοβία: Προβλήματα στις συγκοινωνίες – Παγετός σε όλη τη χώρα

    • NewsRoom
    λαρισα-χιονια


    Προβλήματα καταγράφονται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αλλά και σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου εξαιτίας του χαμηλού βαρομετρικού «Ζηνοβία».

    Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

    Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

    Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες καθώς και τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό.

    Επίσης από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι.

    Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές ΑγίαΜαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός και Γλύφα Φθιώτιδας.

    Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

    Όσοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις των δρομολογίων.

    Τρίκαλα

    Κανονικά και χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο, επαρχιακό και εθνικό της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ο ισχυρός παγετός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής μέρας για τις ορεινές περιοχές των Τρικάλων. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων ρίχνουν συνέχεια αλάτι στους παγωμένους δρόμους, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ το σύνολο του μηχανισμού βρίσκεται σε ετοιμότητα στο ενδεχόμενο νέας επιδείνωσης του καιρού.

    Σε λευκό κλοιό τα Λευκά Όρη

    Σε λευκό κλοιό βρίσκονται από σήμερα τα ορεινά των Λευκών Ορέων ενώ το πρώτο χιόνι έπεσε και στο Οροπέδιο του Ομαλού.

    Η πρόσβαση στο Οροπέδιο γίνεται χωρίς προβλήματα ωστόσο οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μετά τις μεσημεριανές ώρες καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται επιδείνωση του καιρού.

    Ανοιχτό όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων θα παραμείνει όλη την ημέρα σήμερα το καταφύγιο φιλοξενίας αστέγων, ενώ το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής θα περιοδεύσει σε κομβικά σημεία της πόλης, όπως η Δημοτική Αγορά και η πλατεία 1866, και θα μοιράσει κουβέρτες αλλά και υπνόσακους σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν οι άστεγοι της πόλης.

    Δεμένα, τέλος, παραμένουν στο λιμάνι της Σούδας τα πλοία καθώς υπάρχει απαγόρευση απόπλου.

    Ανοικτό το οδικό δίκτυο στην Π.Ε. Καρδίτσας

    Ανοιχτό είναι το επαρχιακό και οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, όπου, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος, οι συνεχείς παρεμβάσεις του μηχανισμού της Π.Ε. Καρδίτσας ρίχνοντας αλάτι στους δρόμους απέδωσαν καρπούς και έτσι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις των οχημάτων.

    Σύμφωνα επίσης με τον ίδιο «παραμένουμε σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και μια νέα πιθανή επιδείνωση του καιρού».

    Παγετός στη Λάρισα

    Συνθήκες παγετού επικρατούν στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, μετά τη χθεσινή πτώση της θερμοκρασίας και την ασθενή χιονόπτωση που σημειώθηκε σε ορισμένες περιοχές.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος σημείωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας χθες και σήμερα το πρωί έριξε αλάτι στο οδικό δίκτυο των περιοχών: Σκοπιά Φαρσάλων, Σπηλιά Κισσάβου, Σκλήθρο Αγιάς, Ανατολή Αγιάς, Καλλιπεύκη Τεμπών και στα παράλια του δήμου Αγιάς.

    Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και των δήμων της περιοχής, παρακολουθούν τα φαινόμενα και βρίσκονται σε ετοιμότητα για την πιθανότητα έλευσης ενός νέου κύματος από το βράδυ της Κυριακής.

    Σημειώνεται, πως οι δρόμοι σε όλο το οδικό δίκτυο παραμένουν ανοιχτοί και η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται κανονικά.

    Αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

    Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί σε τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας λόγω της κακοκαιρίας, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Χαλκιδικής.

    Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς) και στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας-Κοζάνης.

    Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας-Χιονοδρομικού Κέντρου «Βόρας».

    Στη Δυτική Μακεδονία, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), καθώς και στις επαρχιακές οδούς Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), Αμυνταίου-Καστοριάς και Αετού-Νυμφαίου.

    Διακοπές κυκλοφορίας είναι σε ισχύ σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Χαλκιδική λόγω καθίζησης οδοστρώματος (επαρχιακή οδός Πολυγύρου – Ιερισσού, παραλιακή οδός οικισμού «Γαλήνη» Νέας Καλλικράτειας, παραλιακή οδός Νικητής) και στη διασταύρωση Βαρβάρας-Ολυμπιάδας, λόγω κατολίσθησης πρανών.

    Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω καθίζησης στην επαρχιακή οδό Κερασιάς-Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα στην Πέλλα και Κορυφής-Λιανοβεργίου στην Ημαθία, λόγω καθίζησης.

    Απεγκλωβίστηκαν 9 στην Ε.Ο.

    Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των φορτηγών στη νέα εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας που είχε απαγορευτεί νωρίτερα λόγω χιονόπτωσης στο Σχηματάρι, ενώ γινόταν αναστροφή στα διόδια Αφιδνών. Την ίδια ώρα μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας, που είχε διακοπεί το πρωί στη Μάνδρα.

    Ωστόσο διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Χασιάς από το ύψος της Μονής Κλειστών και στα δύο ρεύματα, ενώ παραμένει κλειστή και η λεωφόρος Πάρνηθος.

    Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε και στην Πεντέλη, που είχε διακοπεί τη νύχτα, τόσο από Διόνυσο προς Νέα Μάκρη, όσο και από την Ανατολή μέχρι το Στρατιωτικό νοσοκομείο.

    Σημειώνεται ότι σήμερα, γύρω στις 5 τα ξημερώματα, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε τρεις περιπτώσεις στην Αττική, για να απομακρύνει άτομα που είχαν παγιδευτεί στα αυτοκίνητα τους επειδή δεν είχαν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Πρόκειται για τρία άτομα από την περιοχή αγίας Τριάδας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, πέντε άτομα από αυτοκίνητο στα Βίλια και ένα στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας στη Μάνδρα.



    ΣΧΟΛΙΑ