Κοινωνία

Ζακ Κωστόπουλος: Νέα ερμηνεία για τον θάνατο φέρνει ιατροδικαστική έκθεση

Ζακ Κωστόπουλος


Μία ιατροδικαστική έκθεση, δυο εκ διαμέτρου αντίθετες ερμηνείες. Από τη μία η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου που υποστηρίζει ότι ξεκάθαρα τα χτυπήματα στον 33χρονο ήταν εκείνα που προκάλεσαν το θάνατο του, από την άλλη ο κατηγορούμενος κοσμηματοπώλης που μέσω τεχικού συμβούλου-ιατροδικαστή, υποστηρίζει ότι οι κακώσεις δεν έχουν σχέση με το θάνατο του άτυχου άνδρα.

Λίγες ημέρες μετά τη μηνυτήρια αναφορά της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου (ζητά μεταξύ άλλων την ποινική δίωξη του κοσμηματοπώλη για ανθρωποκτονία από πρόθεση), σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη προσκόμισε στον ανακριτή το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας.

Σε αυτό ο ιατροδικαστής Παντελεήμων Αλεξάνδρου διαφωνεί με την εκτίμηση των δυο ιατροδικαστών που αποφάνθηκαν ότι ο θάνατος οφείλεται «σε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που σχετίζονται με τα τραύματα που φέρει από χτυπήματα και από σπασμένα γυαλιά».

Ο κ. Αλεξάνδρου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου προήλθε από σειρα βλαβών που προϋπήρχαν και δεν συνδέονται με τα βίαια χτυπήματα που δέχτηκε

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην έκθεση του :

«Σε κάθε περίπτωση οι κακώσεις που υπέστη στα μαλακά μόρια δε μπορεί να έχουν αιτιώδη συνάφεια με τις ήδη προεγκατασταθείσες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, οι οποίες είχαν προδιαγεγραμμένη πορεία αυτοτελή και ανεξάρτητη και μη αναστρέψιμη εξαιτίας των όλως βαρέων συντρεχόντων επιβαρυντικών παραγόντων και νοσημάτων του θανόντος».

Σε δηλωση του ο δικηγόρος του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη Χαρ. Αναγνωστόπουλος αναφέρει:

«Από την ενδελεχή αξιολόγηση όλων των ιατροδικαστικών ευρημάτων (νεκροψία-νεκροτομή, ιστολογικές, τοξικολογικές εξετάσεις) καταδεικνύεται η μονόπλευρη και επιλεκτική προσέγγιση της μέχρι τώρα διάγνωσης της αιτίας θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου, στην οποία παραλείπεται αυθαιρέτως να συνεκτιμηθούν τα συντρέχοντα συνοδά στοιχεία, ο υποχρεωτικός συνυπολογισμός των οποίων οδηγεί πλήρως αιτιολογημένα και εμπεριστατωμένα στο συμπέρασμα, ότι η αιτία θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου είναι άσχετη, ξένη και ασύνδετη προς την κρινόμενη συμπεριφορά του εντολέα μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σοκ στα Τρίκαλα: Βρέθηκε πτώμα σε αποσύνθεση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στη Βοιωτία: Νεκρά δυο παιδιά που έπεσαν σε βόθροΣΧΟΛΙΑ