• Κοινωνία

    Ζακ Κωστόπουλος: Με τις καταθέσεις των ιατροδικαστών συνεχίζεται η δίκη

    ζακ κωστοπουλος


    Τα βίαια χτυπήματα στον Ζακ Κωστόπουλο προκάλεσαν το ισχυρό οργανικό στρες που έκαναν την καρδιά του θύματος να σταματήσει να χτυπάει.

    Αυτό κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και η δεύτερη ιατροδικαστής που με τον Νίκο Καλόγρηα συνέταξαν την ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου του 33χρονου.

    Η μητέρα του θύματος δέχθηκε σήμερα την επίσκεψη συμπαράστασης της Μάγδας Φύσσα.

    Στην κατάθεση της η Μαριάνα Μαριανού τόνισε:

    «Ψάξαμε όλα τα πράγματα ένα προς ένα. Η αιτία θανάτου δεν ήταν σαφής και προχωρήσαμε σε περαιτέρω έρευνα, λήψη βιολογικών υλικών για να διαπιστώσουμε αιτία θανάτου. Τα τραύματα ήταν πολλά, αλλά από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν το θάνατο. Για επιβεβαίωση στείλαμε υλικό στα εργαστήρια Θεσσαλονίκης. Εφόσον δεν είχαμε καμία άλλη αιτία, δεν υπήρχε κάτι, καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου».

    Για το οργανικό στρες που συνέβαλε στο ισχαιμικό επεισόδιο, η ιατροδικαστής κατέθεσε ότι η περίπτωση αυτή συναντάται, αλλά όχι συχνά.

    Για τον ισχυρισμό της υπεράσπισης των κατηγορουμένων ότι ο 33χρονος πέθανε λόγω προγενέστερης ασθένειας στο ήπαρ, η ιατροδικαστής κατέθεσε:

    «Υπήρχε μια βαριά ηπατική βλάβη που τη βλέπουμε σε αρκετούς ανθρώπους. Δεν αποτελεί καν αιτία θανάτου. Δεν είχε προηγηθεί κάποια νοσηλεία που να δικαιολογεί αιφνίδιο θάνατο λόγω ρήξης. Μπορεί να προκληθεί από χρόνια χρήση φαρμάκων ή κάποια ασθένεια που έχει περάσει».

    Πολ. Αγωγή: Βρήκατε κάποιο εύρημα που να σας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε κάποιο νόσημα υπεύθυνο για το θάνατο του;

    Μάρτυρας: Όχι. Αυτό τουλάχιστον απέδειξαν οι εξετάσεις. Δεν μπορούμε να μιλούμε θεωρητικά. Απαντάμε με βάση τα ευρήματα. Ούτε αποκρύψαμε κάτι, ούτε τίποτα. Η ιστολογική εξέταση δεν έδειξε κάποια βλάβη στην καρδιά.

    Υπεράσπιση: Υπάρχουν περιγραφές ότι το προηγούμενο βράδυ είχε έντονη εφίδρωση. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό στην περίπτωσης του Ζακ Κωστόπουλου;

    Ιατροδικαστής: Αν δηλαδή το προηγούμενο βράδυ έπαθε έμφραγμα; Δεν βρέθηκε κάτι. Τα συμπτώματα για έμφραγμα που αναφέρουν είναι συμπτώματα. Κάποιος θα πει ότι είχε ένα πόνος στο χέρι, όχι έντονη εφίδρωση, αλλά δεν μπορώ αν το αποκλείσω.

    Υπεράσπιση: Οι προσπάθειες του θανόντος πριν από τα χτυπήματα, όταν προσπαθούσε να βγει από το μαγαζί, εντάσσεται σε αυτό που λέτε στρες; Όταν σήκωνε τον πυροσβεστήρα των έξι κιλών, όταν χτυπάει την πόρτα να βγει… μπορείτε να αποκλείσετε το επεισόδιο να ξεκίνησε εκείνη τη στιγμή;

    Ιατροδικαστής: Όχι.

    Τέσσερις αστυνομικοί, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης δικάζονται για τις θανατηφόρες σωματικές βλάβες στον Ζακ Κωστόπουλο.

    Διαβάστε επίσης:

    Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Από ισχαιμικό επεισόδιο ο θάνατος μετά τον ξυλοδαρμό, λέει ο ιατροδικαστής



    ΣΧΟΛΙΑ