Κοινωνία

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων – Μικροπροβλήματα στα διόδια προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  • NewsRoom
ληστεία


Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Ήδη, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη στις εθνικές οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, με τα πρώτα μικρά προβλήματα να εμφανίζονται στα διόδια στις Αφίδνες και τον Ισθμό όπου τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές.

Με μικρά προβλήματα πραγματοποιείται και  η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη. Η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, ενώ αρκετή κίνηση παρατηρείται στην είσοδο της πόλης από το Δερβένι.

Προβλήματα παρατηρούνται στα διόδια των Μαλγάρων, όπου παρατηρείται ουρά εν΄ςο χιλιομέτρου. Μάλιστα, ανά διαστήματα, οι υπεύθυνοι των διοδίων σηκώνουν τις μπάρες και τα αυτοκίνητα διέρχονται δωρεάν με σκοπό την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.

Κλιμάκια της Τροχαίας βρίσκονται επί ποδός σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και μεριμνούν για την ομαλή ροή των οχημάτων και την τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται και από το Βασιλικό μέχρι τη Χαλκίδα. Πιο συγκεκριμένα λόγω της επιστροφής των εκδρομέων η ουρά των αυτοκινήτων ξεκινά από το Βασιλικό και φτάνει μέχρι τη Χαλκίδα.

Υπενθυμίζεται, ότι για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας δεν επιτρέπεται, μέχρι τις 21:00, στο ρεύμα εισόδου, η κυκλοφορία φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, στα εξής σημεία:

(α) Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα – Πάτρα), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500).

(β) Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479) μέχρι κόμβο τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960)

(γ) Στην εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

(δ) Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), στο ρεύμα προς Σχηματάρι, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820).

(ε) Στην εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής.

(στ) Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), στο ρεύμα προς Αντίρριο, από το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) έως τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000).

(ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300).

(η) Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο – Σπάρτη), στο ρεύμα προς Λεύκτρο, από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000).


ΣΧΟΛΙΑ