Κοινωνία

Ξέχασαν 9χρονο με αναπηρία σε λεωφορείο για 4 ώρες

  • NewsRoom
Περιπολικό


Άφησαν 9χρονο με αναπηρία μόνο του για σχεδόν 4 ώρες μέσα σε λεωφορείο, αφού ξέχασαν να τον αποβιβάσουν.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης κι έπειτα από καταγγελία συγγενικού προσώπου του ανήλικου συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία δύο άτομα: ο οδηγός του λεωφορείου και μία συνοδός.

Όπως έγινε γνωστό, ο 9χρονος επρόκειτο να παρακολουθήσει απογευματινό πρόγραμμα σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και γι’ αυτόν τον λόγο επιβιβάστηκε στο λεωφορείο από το σπίτι του.

Στο ίδιο όχημα βρίσκονταν κι άλλα παιδιά που παρακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα. Φτάνοντας στο ΚΔΑΠ, τα παιδιά αποβιβάστηκαν κανονικά από το λεωφορείο, εκτός από τον 9χρονο, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από κανέναν.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 4 ώρες για να διαπιστωθεί από τον οδηγό της επόμενης βάρδιας ότι το παιδί είχε εγκαταλειφθεί εντός του λεωφορείου.

Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης συνέλαβε τον 42χρονο οδηγό και την 23χρονη συνοδό.

Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για Θεσσαλία: Προτεραιότητα σε δημόσια υγεία, απάντληση υδάτων, αποκατάσταση οδικού δικτύου

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Προτεραιότητα η ασφαλής μεταφορά των μαθητών

Βόλος: Xωρίς πόσιμο νερό για 9η ημέρα – Αποκαταστάθηκε το οδικό δίκτυοΣΧΟΛΙΑ