• Πολιτική

  Χριστίνα Αλεξοπούλου: Προτεραιότητα η ασφαλής μεταφορά των μαθητών

  • NewsRoom
  Χριστίνα Αλεξοπούλου, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές

  Χριστίνα Αλεξοπούλου, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές


  Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προέβη στην έκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων της Υπουργικής Απόφασης του 2014 (17910/1255/2014): για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία.

  Είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικού καθίσματος σε παιδιά κάτω των 150cm/36kg σε καθίσματα επιβατών που είναι εκτεθειμένα (δεν υφίσταται έμπροσθεν αυτών, κάθισμα επιβάτη) και σε καθίσματα επιβατών που είναι εφοδιασμένα με ζώνες τριών σημείων. Δόθηκαν οδηγίες για τη διαδικασία πιστοποίησης των λεωφορείων.

  Η Υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε σχετικά:

  «Τα παιδιά πρέπει να φορούν πάντα ζώνη ασφαλείας, όπως όλοι μας, τα διδάσκουμε εμπράκτως. Η ασφαλής μεταφορά τους είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Η βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Κυβέρνησης και είναι εκ των βασικών στόχων που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός.

  Τα παιδιά κάθονται πάντα στο πίσω μέρος του οχήματος και επιπλέον, χρησιμοποιείται για την ασφαλή μεταφορά τους, ειδικό κάθισμα έως ότου φτάσουν 150cm/36kg.

  Αξιοποιώντας τη γνώση από τη διάδοση καλών πρακτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρήσαμε σε διευκρινιστικές εγκυκλίους μιας Υπουργικής Απόφασης που λήφθηκε πριν από 9 χρόνια. Η επαύξηση και η επικαιροποίηση αποτελούν πρόκριμα για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας».

  Διαβάστε επίσης:

  Αχτσιόγλου για σενάρια διάσπασης: Όχι απλώς πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, αλλά να κερδίζουμε και κανέναν περισσότερο

  Ταχιάος: Εθνική προτεραιότητα τα αντιπλημμυρικά έργα

  Βόλος: Xωρίς πόσιμο νερό για 9η ημέρα – Αποκαταστάθηκε το οδικό δίκτυο  ΣΧΟΛΙΑ