• Κοινωνία

    Ξάνθη: Κλειστά 4 δημοτικά σχολεία μετά τον εντοπισμό δασκάλου με κορονοϊό

    • NewsRoom


    Σε συναγερμό τέθηκαν οι υγειονομικές και εκπαιδευτικές Αρχές του νομού Ξάνθης μετά τον εντοπισμό ενός δασκάλου 4 Δημοτικών σχολείων της περιοχής, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

    Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ, θα παραμείνουν για 10 ημέρες κλειστά τα 4 σχολεία στη Ξάνθη, στα οποία δίδασκε ο εκπαιδευτικός. Πρόκειται για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και το 15ο όπως επίσης και το 20ο στο Δροσερό Ξάνθης.

    Ο συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στον Δήμο Ξάνθης, αλλά και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όταν ο εκπαιδευτικός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, έπειτα από συμπτώματα που παρουσίασε την Δευτέρα και τεστ το οποίο έκανε σε ιδιωτικό εργαστήριο της Ξάνθης την Τρίτη το απόγευμα.

    Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμοδίων, οι οποίοι ενημέρωσαν τόσο τον ΕΟΔΥ όσο και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και το Υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα από σήμερα το πρωί, Τετάρτη, τα σχολεία να μη δεχθούν τους μαθητές και να περιμένουν τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων ώστε να ακολουθήσουν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.



    ΣΧΟΛΙΑ