Κοινωνία

Βρούτσης: Ξεπερνούν τις 400.000 οι εκκρεμείς συντάξεις

Yπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης


«Οι εκκρεμείς συντάξεις ξεπερνούν τις 400.000» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

O κ. Βρούτσης τόνισε ότι «οι εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος ΑΤΛΑΣ. Έτσι, σταδιακά, οι εκκρεμείς συντάξεις θα δίνονται ψηφιακά. Η μελέτη είναι ήδη έτοιμη. Από 01/06/2020 το 34,33% των νέων εκκρεμών συντάξεων θα δίδεται ψηφιακά, από 01/01/2021 το 23,29% και κάτι λιγότερο από 10% θα δοθεί από 01/06/2021».

Για τις συντάξεις χηρείας ο κ. Βρούτσης είπε ότι «μέσα από μια λογισμική εφαρμογή θα λυθεί άμεσα το θέμα αυτό και ελπίζω ότι θα γίνει μέσα στο έτος»

Όσον αφορά το ΚΕΑ, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «αυτό θα αλλάξει και θα γίνει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.Τα κριτήρια για αυτό δεν θα αλλάξουν και στόχος μας είναι να βελτιωθεί το ποσό που θα καταβάλουμε».

Για το νόμο Κατρούγκαλου ο κ.Βρούτσης τόνισε ότι «αυτός θα αλλάξει αμέσως μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα αναδρομικά. Η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει ό,τι απόφαση βγάλουν οι δικαστικές αρχές για τα αναδρομικά»

Τέλος, για τα ενημερωτικά των συντάξεων ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «αμέσως μετά την στελέχωση των διευθυντικών θέσεων σε ΕΦΚΑ και ΗΔΙΚΑ θα στείλουμε τα ενημερωτικά των συντάξεων στους συνταξιούχους».


ΣΧΟΛΙΑ