ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την τελευταία του πνοή άφησε ο βουλευτής των Συντηρητικών της Βρετανίας Σερ Ντέιβιντ Άμες, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια συνάντησής του με ψηφοφόρους του στην εκλογική του περιφέρεια.
Ο 69χρονος βουλευτής, πατέρας 5 παιδιών, δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές από έναν 25χρονο άνδρα, έξω από εκκλησία Μεθοδιστών στο Eastwood Road North, στο Leigh-on-Sea.
Αμέσως μετά την επίθεση ο Σερ Ντέιβιντ Άμες δέχθηκε επί τουλάχιστον δύο ώρες την βοήθεια των γιατρών που έσπευσαν στον χώρο της εκκλησίας, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να τον κρατήσους στη ζωή.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως προχώρησε στη σύλληψη του δράστη.
Η προηγούμενη φορά που ένας βρετανός βουλυτής είχε δεχθεί επίθεση ήταν στις 15 Ιουλίου του 2016, μια εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα για το Brexit, όταν η βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ δολοφονήθηκε με πολλαπλές μαχαιριές.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γεραπετρίτης: Προχωρά η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου – «Δεν νοείται παρεμπόδιση ευρωπαϊκού έργου»
- Σε τροχιά διπλασιασμού η αγορά γαλλίου – Εκτιμάται ότι θα φτάσει το $1,8 δισ. έως το 2032
- Λαβρόφ: «Αν η Ευρώπη επιτεθεί, ο πόλεμος θα είναι διαφορετικός και σύντομος»
- Βρετανία: Στο μικροσκόπιο Ιράν και Ρωσία για το σχέδιο επίθεσης στη RAF Φέρφορντ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.