• Κοινωνία

    Βρετανία: Δύο βουλευτίνες ορκίστηκαν με τα νεογέννητα τους στην αγκαλιά (βίντεο)

    • NewsRoom


    Στην τελετή της ορκωμοσίας των νέων βουλευτών στην Βρετανία, δύο νεογέννητα μωρά στις αγκαλιές των μητέρων τους έκλεψαν την παράσταση.

    Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» οι βουλευτές Στέλα Κρέιζι από το κόμμα των Εργατικών και  Κέμι Μπάντενοχ των Τόρις, έδωσαν τον όρκο στη βουλή έχοντας στην αγκαλιά τις μικρούλες κόρες τους.

    Η 42χρονη Κρέιζι είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Εργάστηκε ως λογογράφος στο πλευρό πολλών Εργατικών υπουργών. Θεωρείται ανερχόμενο αστέρι στο κόμμα των Εργατικών και μία από τους εχθρούς του ηγέτη, Τζέρεμι Κόρμπιν.

    Η 39χρονη Κέμι Μπάντενοχ από το κόμμα των Συντηρητικών γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά μεγάλωσε στη Νιγηρία προτού επιστρέψει στο Λονδίνο σε ηλικία 16 ετών. Στη διάρκεια της παρθενικής ομιλίας της στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Κέμι περιέγραψε πως ήταν η ζωή της στο Λάγος. «Δεν υπήρχε ηλεκτρικό γι΄αυτό κι έκανα τα πάντα υπό το φως των κεριών», δήλωσε. Σε ηλικία 25 ετών εντάχθηκε στους κόλπους των Τόρις και είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του Brexit.

     



    ΣΧΟΛΙΑ