• Κοινωνία

    Βρετανία: 20 μαθητές με κορονοϊό από την Ζάκυνθο – «Χωρίς μέτρα στο νησί», περηφανεύονταν

    • NewsRoom
    ναυαγιο

    Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο


    Το σχολείο των μαθητών αναγκάστηκε να αναβάλλει την έναρξη των μαθημάτων

    Θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν 20 μαθητές από την Βρετανία, οι οποίοι επέστρεψαν από διακοπές που έκαναν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ζάκυνθο. Μετά την γνωστοποίηση της είδησης, μάλιστα, το σχολείο των μαθητών ανακοίνωσε ότι αναγκαστικά αναβάλλει την έναρξη των μαθημάτων.

    Η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση, ιδιαίτερα μετά το υλικό που διαδόθηκε στα social media, δείχνοντας τους μαθητές από την Βρετανία να μην τηρούν κανένα μέτρο προστασίας έναντι του κορονοϊού στο ελληνικό νησί.

    Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Tik Tok, συγκεκριμένα, ένας εκ των μαθητών απεικονίζεται να μην φορά την μάσκα του κατά τη διάρκεια της πτήσης προς την Ζάκυνθο. Ο μαθητής, που συνοδευόταν από 30 φίλους του περηφανευόταν μάλιστα ότι κατάφερε να παραβιάσει τους κανόνες.

    Optimized by JPEGmini 3.14.2.84235 0x48893877

    Εκτός από τους 20 μαθητές του Sir William Borlase’s Grammar School στο Μπάκιγχαμσαϊρ της νοτιοανατολικής Αγγλίας, έχουν διαγνωστεί με τον ιό και συγγενικά τους πρόσωπα. Οι έφηβοι ανήρτησαν και φωτογραφίες τους να κάνουν ηλιοθεραπεία και βίντεο, όπου χορεύουν και αγκαλιάζονται στη διάρκεια των διακοπών τους στο νησί του Ιονίου.

    Στο βίντεο στο TikTok που περιήλθε στην κατοχή της βρετανικής εφημερίδας The Sun, ορισμένες νεαρές ποζάρουν για φωτογραφίες, ενώ σε άλλο βίντεο φαίνονται να μην τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

    Το βίντεο φέρει τη λεζάντα «Πάμε στη Ζάκυνθο χωρίς ουσιαστικά social distancing και κορονοϊό», ενώ ένας από τους νεαρούς εμφανίζεται σε αεροπλάνο με μάσκα προστασίας κρεμασμένη στον λαιμό του, με τη σημείωση «καμία μάσκα κυβέρνησης δεν μπορεί να με σκοτώσει».

    Optimized by JPEGmini 3.14.2.84235 0xeba48ae1
    Οι περισσότεροι από τους μαθητές ήταν τελειόφοιτοι και το σχολείο τους, που επρόκειτο να ξανανοίξει σήμερα, αναγκάστηκε να αναβάλει την έναρξη των μαθημάτων.

    Σημειώνεται ότι η Ζάκυνθος αποτελεί κλασσική επιλογή πολλών Βρετανών τουριστών κάθε χρόνο. Και φέτος, ήδη από τα μέσα Ιουλίου, πολλοί Βρετανοί έφτασαν στο νησί. Αρχικά, μάλιστα, όσοι επέστρεφαν στην Αγγλία δεν ήταν υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα. Ωστόσο, λόγω έξαρσης κρουσμάτων που συνδέθηκαν με τέσσερις πτήσεις επιστροφής από το νησί την περασμένη εβδομάδα, η Σκωτία και η Ουαλία επιβάλλουν πλέον καραντίνα σε όσους γυρίζουν από την Ζάκυνθο, ενώ ασκούνται πιέσεις και στην κυβέρνηση Τζόνσον να κάνει το ίδιο.

    Πρόσφατα, μάλιστα, κατεγράφησαν κρούσματα κορονοϊού στο Πλίμουθ, όπου περίπου 11 νεαροί διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μετά από παρόμοιο ταξίδι στη Ζάκυνθο.

    Σάλος είχε προκληθεί και με την πτήση της ΤUI πριν από μερικές ημέρες, από Ζάκυνθο προς Ουαλία. Από την εν λόγω πτήση, 16 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, ενώ και οι 193 επιβάτες υποχρεώθηκαν να μπουν σε καραντίνα. Κάποιοι από τους επιβάτες, μιλώντας σε βρετανικά ΜΜΕ, καταφέρθηκαν εναντίον συνεπιβατών τους, αλλά και της TUI, καθώς κάποιοι «εγωιστές covidiots», όπως τους χαρακτήρισαν, δεν τηρούσαν τα μέτρα, ενώ οι αεροσυνοδοί δεν προσπάθησαν να επιβάλουν την τάξη και την τήρηση των μέτρων.

    H TUI, πάντως, προς το παρόν κόβει τα πακέτα προς Λαγανά.



    ΣΧΟΛΙΑ