• Κοινωνία

    Βρετανία: 151 νέοι θάνατοι – 41.128 στο σύνολο


    Ο αριθμός των θανάτων που καταγράφηκε την τελευταία μέρα σε όλους τους χώρους στη Βρετανία είναι 151, και ο συνολικός αριθμός των θανάτων έφτασε τους 41.128, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας για την πανδημία.

    Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες ήταν 1.266.

    Το υπουργείο δημοσιοποίησε σήμερα τα πρώτα στατιστικά δεδομένα του NHS Αγγλίας σχετικά με τη λειτουργία του νέου συστήματος εξέτασης και ιχνηλάτησης, κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του (28 Μαΐου – 3 Ιουνίου).

    Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά, στο ένα τρίτο των περιστατικών που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό μετά το διαγνωστικό τεστ, δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία μέσω της ιχνηλάτησης, ώστε να παράσχουν λεπτομέρειες για τις επαφές που είχαν με άλλους.

    Η επικεφαλής του συστήματος Ντάιντο Χάρντινγκ, αναφερόμενη στις αρχικές επιδόσεις του συστήματος, παραδέχτηκε ότι το σύστημα είναι ακόμη ατελές, αλλά κατάλληλο για τον σκοπό που επιτελεί και ότι θα βελτιωθεί μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να είναι σε θέση να ενημερώνει για την ανάγκη απομόνωσης των απαιτούμενων επαφών εντός 48 ωρών από την ώρα που κάποιος υποβάλλεται σε διαγνωστικό τεστ.

    Πιο συγκεκριμένα από τους περίπου 8.100 ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό με διαγνωστικό τεστ (για το συγκεκριμένο διάστημα), το σύστημα δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τους περίπου 2.700. Οι υπόλοιποι μπόρεσαν να εντοπιστούν και να δώσουν πληροφορίες για τις επαφές τους, με αποτέλεσμα να αναγνωριστούν περίπου 32.000 άτομα, στο 85% των οποίων ζητήθηκε να αυτοαπομονωθεί.

    Η διαδικασία ελέγχου έγινε εντός 24ωρών για τα τρία τέταρτα όσων εντοπίστηκαν, και μέσα σε 72 ώρες για τους υπόλοιπους.



    ΣΧΟΛΙΑ