• Κοινωνία

    Βουλγαρία: Δεν θα παρατεθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις 13 Μαΐου


    Η Βουλγαρία δεν θα παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης  και μετά την 13η Μαΐου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Βλάντισλαβ Γκοράνοφ. Ωστόσο,  ορισμένοι περιορισμοί για τον νέο κορονοϊό θα παραμείνουν σε ισχύ για δύο ακόμη μήνες.

    «Προχωράμε προς την υιοθέτηση ενεργειών που σχετίζονται με τη σταδιακή αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, εστιάζοντας σε μέτρα που θα παραμείνουν σε ισχύ» είπε ο Γκοράνοφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα ένα προσχέδιο νόμου για την τροποποίηση του Διατάγματος Υγείας, που θα δίνει στον υπουργό Υγείας την εξουσία να επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού ή να χαλαρώνει τους ισχύοντες περιορισμούς, αναλόγως με το πως θα εξελίσσεται η επιδημία. Θα έχει επίσης το δικαίωμα να κηρύξει έκτακτη επιδημιολογική κατάσταση ανάγκης, εφόσον χρειαστεί.

    Η Βουλγαρία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 13η Μαρτίου.  Η κυβέρνηση επέβαλε ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και πολλών επιχειρήσεων, ενώ επέτρεψε στην αστυνομία να επεμβαίνει έναντι όσων παραβιάζουν τους κανόνες.

    Μέχρι στιγμής η χώρα κατέγραψε 1.652 κρούσματα  και 78 θανάτους.



    ΣΧΟΛΙΑ