ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην κυκλοφορία παραδίδεται, σήμερα, στις 12:00 μ.μ., η παράκαμψη του Αγίου Νικολάου του οδικού άξονα Βόνιτσα – Λευκάδα, ο οποίος συνδέει την πόλη της Λευκάδας με το τμήμα «Άκτιο – Δυτικός Άξονας», μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης.
Πρόκειται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, για τμήμα που παρακάμπτει τον οικισμό του Αγίου Νικολάου με νέα χάραξη, μήκους περίπου 3,5 χιλιομέτρων και αποτελεί μέρος του οδικού άξονα Βόνιτσας – Λευκάδας, συνολικού μήκους δεκαέξι (16) χιλιομέτρων.
Η διατομή της κύριας οδού διαθέτει ασφαλτοστρωμένο πλάτος 5,5 μ. ανά κατεύθυνση, περιλαμβάνει μία λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,75 μ. και ΛΕΑ 1,75μ.
Με αφορμή τη λειτουργία του νέου τμήματος ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας δήλωσε:
«Με τους οδικούς άξονες Βόνιτσα – Λευκάδα και Άκτιο – Άγιος Νικόλαος, ο οποίος έχει παραδοθεί, επιτυγχάνεται η σύνδεση της πόλης της Λευκάδας με τη Ζεύξη Ακτίου – Πρέβεζας, την Αμβρακία και την Ιόνια Οδό.
Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά αναγκαίο για τη Δυτική Ελλάδα με δεδομένο ότι το οδικό δίκτυο της περιοχής ήταν ανεπαρκές για τους κυκλοφοριακούς φόρτους, ειδικά τους θερινούς μήνες.
Η αναβάθμιση του οδικού άξονα Βόνιτσα – Λευκάδα βελτιώνει τις συνθήκες ασφάλειας, μειώνει τον συνολικό χρόνο διάνυσης των αποστάσεων, θα έχει θετικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και ενισχύει την κοινωνική συνοχή».
Διαβάστε επίσης:
Χάρτης Copernicus: Σχεδόν 16.000 στρέμματα καμένης γης στην Ανατολική Αττική
Κορυφαίος παγκόσμιος προορισμός η Αθήνα για τηλεργασία με διακοπές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιες μετοχές άντεξαν στην καταιγίδα, Βρεττού-QUBE 1-0, η ήττα του Δαυίδ, ποια είναι η άγνωστη ναυτιλιακή Αdele, ο Ρούμπιο και η Κίμπερλι, το μέρισμα του Κούστα (oh my god) και η Νίκη Κεραμέως στο My Story
- Akrotiri Tankers (Μαριέλενα Προκοπίου και Κωνσταντίνος Λάμψιας): Παρήγγειλαν άλλο ένα τάνκερ Suezmax αξίας 84,4 εκατ. δολαρίων στο New Times Shipbuilding
- O εφιάλτης του Orus Reis, η δημοφιλία Δένδια στην Κύπρο, ο Αλέξης και η Πλατυτέρα και ποιος Σέρβος έγινε Ελληνας
- Σοφία Βακάκη: Η κόρη του Mr Jumbo που αγοράζει μετοχές – Οι κινήσεις των 7,5 εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.