• Κοινωνία

    Βόλος: Kατέθεσε ο χειριστής του παιχνιδιού του λούνα παρκ όπου σκοτώθηκε η 13χρονη- Τι λέει ο δικηγόρος του

    • NewsRoom


    Νέα διάσταση παίρνει η υπόθεση του 13χρονου κοριτσιού, που βρήκε τραγικό θάνατο σε λούνα παρκ, στον Αλμυρό Βόλου, όταν εκτοξεύθηκε από ένα παιχνίδι, στο οποίο επέβαινε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει θανάσιμα.

    Για την υπόθεση κατηγορούνται τόσο η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, όσο και ο χειριστής του παιχνιδιού, στο οποίο βρισκόταν το μικρό κορίτσι, ενώ τραγικές φιγούρες στην υπόθεση είναι οι γονείς και τα αδέρφια της 13χρονης μαθήτριας, με τον πατέρα μάλιστα να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αφού υπέστη καρδιακό επεισόδιο μετά την είδηση του θανάτου του παιδιού του.

    Υπενθυμίζεται ότι η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ οδηγήθηκε αμέσως στις Αρχές, μετά το τραγικό συμβάν, ενώ ο χειριστής του παιχνιδιού εξαφανίστηκε και αγνοούνταν για μέρες.

    Τελικά, ο 27χρονος από το Μπαγκλαντές εμφανίστηκε και έδωσε κατάθεση στις αστυνομικές αρχές, για τις συνθήκες του δυστυχήματος, μια κατάθεση στην οποία οι Αρχές υπολόγιζαν πολύ, ώστε να ρίξουν φως στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

    Μετά την κατάθεσή του στις αστυνομικές αρχές, ο δικηγόρος του 27χρονου χειριστή προχώρησε σε δηλώσεις στα μέσα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «(Ο χειριστής) είχε την εμπειρία, καθώς είχε χειριστεί το συγκεκριμένο μηχάνημα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, έχοντας παρελάσει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Επρόκειτο για μια κακιά στιγμή και τίποτα άλλο από μια άτυχη στιγμή», ξεκαθάρισε ο δικηγόρος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

    «Εξ’ όσων μου ανέφερε, υπάρχουν δύο κουμπιά, που στρέφουν το μηχάνημα δεξιά και αριστερά. Δεν έχει τη δυνατότητα να αυξομειώσει την ταχύτητα. Λέγεται ότι η ταχύτητα αυξήθηκε αυτόματα, αυτό είναι ανακριβές», συμπλήρωσε.

    Την ίδια ώρα, η κατάσταση της υγείας του τραγικού πατέρα της 13χρονης φαίνεται να βελτιώθηκε, καθώς πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλευόταν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναμετέδωσε το Star, η οικογένεια προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με την τραγωδία, που στοίχισε τη ζωή του παιδιού τους.

    Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ ζήτησε να συμμετέχει στη διαδικασία των ερευνών και δικός της τεχνικός σύμβουλος, εκτός από τους εμπειρογνώμονες, τους οποίους έχει θέσει η πολιτεία.



    ΣΧΟΛΙΑ