• Κοινωνία

    Βόλος- αποκάλυψη: H ιδιοκτήτρια γνώριζε την 13χρονη- «Αν ευθύνομαι, να με κρεμάσουν», λέει

    • NewsRoom


    Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαλεύκανση της υπόθεσης της 13χρονης μαθήτριας από τον Αλμυρό Βόλου, που βρήκε τραγικό θάνατο σε ένα λούνα παρκ, όταν εκτοξεύθηκε με ταχύτητα από το παιχνίδι, στο οποίο επέβαινε.

    Με την οικογένεια του μικρού κοριτσιού να προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το σοκ και την απώλεια, οι Αρχές προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες και να αποδώσουν ευθύνες, εκεί όπου αναλογούν.

    Στο μικροσκόπιο της έρευνας βρίσκεται η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, αλλά και ο άνθρωπος που χειριζόταν τη δεδομένη στιγμή το εν λόγω παιχνίδι.

    Και οι δύο έχουν ανακριθεί από τις Αρχές, δηλώνοντας ότι δεν φέρουν ευθύνη για το τραγικό περιστατικό. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται, ενώ, όπως έχει γίνει γνωστό, η οικογένεια της 13χρονης Σεράινα, που χάθηκε τόσο νωρίς, σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου. Μάλιστα, η οικογένεια έχει ήδη πάρει από τον Δήμο Αλμυρού όλα τα πιστοποιητικά και την αδειοδότηση του λούνα παρκ, αναμένοντας πλέον το πόρισμα από τους πραγματογνώμονες.

    «Παραδώσαμε στον εισαγγελέα ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό. Κατά την άποψη μου, τηρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να δοθεί η άδεια», δήλωσε ο δήμαρχος Αλμυρού, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος.

    Οι τρεις πραγματογνώμονες, που έχουν οριστεί, αναμένεται πιθανόν εντός της ημέρας να πραγματοποιήσουν έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα εκ μέρους του λούνα παρκ, που οδήγησε στον τραγικό θάνατο του κοριτσιού.

    Σε νέες δηλώσεις που παραχώρησε η 73χρονη ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ, έσπευσε να τονίσει για ακόμη μια φορά ότι δεν φέρει ευθύνη για το περιστατικό. Πιο συγκεκριμένα, η 73χρονη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δηλώνοντας πως νιώθει συγκλονισμένη από τον χαμό του άτυχου παιδιού, το οποίο, όπως αποκάλυψε, γνώριζε από πολύ μικρή ηλικία.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η 73χρονη, «Αν υπάρχουν ευθύνες από μέρους μου, να με κρεμάσουν. Θρηνώ για το κορίτσι. Την ήξερα από μικρό παιδί. Περιμένω το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, για να δω τι ακριβώς συνέβη. Είμαι συγκλονισμένη».

    Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό χθες, κατάθεση έδωσε και ο 27χρονος από το Μπαγκλαντές, που χειριζόταν το μηχάνημα, την ώρα του δυστυχήματος. Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος αρχικά είχε εξαφανιστεί, φοβούμενος τις συνέπειες της τραγικής εξέλιξης, όμως στη συνέχεια παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές.

    Στην κατάθεσή του, που κράτησε πολλές ώρες, ο 27χρονος τόνισε στις αστυνομικές αρχές ότι είναι έμπειρος στη δουλειά του, αφού ασχολείται με όλα τα παιχνίδια του λούνα παρκ εδώ και 10 χρόνια. Τους έδωσε, μάλιστα, λεπτομέρειες, σχετικά με το πώς γίνεται η εγκατάσταση, η συντήρηση, αλλά και λειτουργία των μηχανημάτων.

    Σύμφωνα με τον χειριστή, το μηχάνημα λειτουργούσε κανονικά, είχε υποβληθεί σε όλους του ελέγχους και είχε συντηρηθεί. «Εκτός από χειριστής, είμαι και συντηρητής του μηχανήματος. Αν κάποια μπάρα δεν ασφάλιζε, τότε το μηχάνημα δεν μπορούσε να λειτουργήσει», εξήγησε.

    Στη συνέχεια, αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο εξαφανίστηκε αρχικά, μετά το τραγικό συμβάν. «Μου φώναξαν να σταματήσω, γιατί κάποιος έπεσε. Το έκανα. Πήγα στο σημείο που ήταν το κορίτσι. Κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μου 4 άτομα και έφυγα, γιατί τρόμαξα», φέρεται να είπε ο 27χρονος, κατά τις 4 ώρες της ανάκρισής του από τις Αρχές.

    Παράλληλα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο συνήγορος του 27χρονου υποστήριξε «Είχε την εμπειρία καθώς είχε χειριστεί το συγκεκριμένο μηχάνημα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, έχοντας παρελάσει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Επρόκειτο για μια κακιά στιγμή και τίποτα άλλο από μια άτυχη στιγμή».

    Μόλις ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών, η υπόθεση θα περάσει στα χέρια της Εισαγγελίας Βόλου, η οποία είναι αρμόδια να αποφασίσει εάν θα ασκηθεί ποινική δίωξη για την τραγωδία.



    ΣΧΟΛΙΑ