• Κοινωνία

    Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Σοκάρει η περιγραφή της 24χρονης για όσα έγιναν στη σουίτα 602 (video)

    • NewsRoom
    Γεωργία Μπίκα

    Γεωργία Μπίκα


    Όλα όσα φρικτά έζησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη περιέγραψε για πρώτη φορά δημοσίως η 24χρονη Γεωργία Μπίκα.

    Με τις εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση να τρέχουν, οι τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη η 24χρονη, έδειξαν ότι στο αίμα της εντοπίστηκε αλκοόλ, αλλά και ουσίες που επηρέασαν το νευρικό της σύστημα. Τα τελικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Ιατροδικαστής Υπηρεσίας του ΑΠΘ, που διενεργούν τις σχετικές εξετάσεις.

    Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, δείγματα που ελήφθησαν θα αποσταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών.

    Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας. Μέχρι στιγμής κατέστη για την υπόθεση κατηγορούμενος ένας 27χρονος, ο οποίος διώκεται για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Μετά την απολογία του -κατά την οποία αρνήθηκε την πράξη ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης- ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

    Η 24χρονη φέρεται να κατήγγειλε άλλα δύο πρόσωπα, πλην του 27χρονου, και στην τελευταία της κατάθεση ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση φαίνεται να αναγνώρισε τον έναν από τους δύο.

    Στο μεταξύ, «εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στο πρώτο και τρίτο τεταρτημόριο, στη μεσότητα», φαίνεται να δείχνουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για την 24χρονη, όπως δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της Θανάσης Ζιώγας, σύμφωνα με τον οποίο η εξέταση έγινε στις 2 Ιανουαρίου, το βράδυ, και τα αποτελέσματα περιήλθαν σήμερα στα χέρια του. Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν αποκλείεται να έγιναν ασελγείς πράξεις κατά τη συνουσία».

    Ο κ. Ζιώγας είπε ακόμη ότι υπάρχουν καταγγελίες δύο γυναικών που έφτασαν στο γραφείο του και καταθέτουν ότι βιάστηκαν -η μία το 2016 και η άλλη το 2018- «με τον ίδιο τρόπο, όχι ακριβώς με τα ίδια πρόσωπα».

    Απηύθυνε δε έκκληση «σε όλες τις γυναίκες, οι οποίες υπέστησαν βία, να βγουν χωρίς φόβο και πάθος να καταγγείλουν το γεγονός αυτό κι εγώ θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι δικαστικές και ανακριτικές αρχές λειτουργούν και ότι θα υπάρχει πλήρης προστασία και πλήρης διερεύνηση του θέματος αυτού εις βάθος».

    «Πάρε μια φίλη σου να έρθεις»

    Με θάρρος και αποφασιστικότητα να ξεσκεπάσει τους άνδρες που τη βίασαν, η 24χρονη κοπέλα αποκάλυψε δημόσια την ταυτότητά της, δείχνοντας το πρόσωπό της και παραχώρησε επώνυμα συνέντευξη περιγράφοντας όλα όσα έγιναν στο πάρτι στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια στη σουίτα 602.

    Η Γεωργία Μπίκα, μιλώντας στο zougla.gr, αποκάλυψε αρχικά ότι στο πάρτι την προσκάλεσε ο Μάνος Παπαδόπουλος, τον οποίο γνωρίζει τα τελευταία δύο-τρία χρόνια, αρχικά ως πελάτισσα σε καφέ-μπαρ της Θεσσαλονίκης που σύχναζε και στη συνεχεία ως φίλη. «Με τον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν είχαμε βγει ποτέ, αλλά τον εμπιστευόμουν λόγω της καφετέριας, μας πρόσεχε, μας συμπεριφερόταν σωστά και θεώρησα ότι μπορούσαμε να είμαστε και φίλοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    «Πάρε μια φίλη σου να έρθεις». Με αυτά τα λόγια, όπως εξομολογείται η 24χρονη Γεωργία, ο Μάνος Παπαδόπουλος της πρότεινε να παρευρεθεί στο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο πάρτι της σουίτας του ξενοδοχείου. Όπως εκμυστηρεύτηκε στο παρελθόν είχε προσκληθεί και σε άλλα πάρτι, ωστόσο πότε δεν είχε παρατηρήσει κάτι περίεργο.

    Στο πάρτι έφτασε μαζί με μια 17χρονη φίλη της. Στη σουίτα υπήρχαν 15-17 άτομα, στην πλειοψηφία κοπέλες. Όπως λέει η 24χρονη η ίδια δεν γνώριζε κάποιον. Ήπιε δύο ποτήρια σαμπάνια και στη συνέχεια της πρόσφεραν ένα ποτό βότκα με red bull. Από εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. Η 17χρονη φίλη της Γεωργίας αντιλήφθηκε πως δεν ήταν καλά και έτσι οι δύο κοπέλες αποφάσισαν, μαζί με μια ακόμη γνωστή τους, να αποχωρήσουν. Η 24χρονη τόνισε πως τον μόνο που χαιρέτησαν, ήταν «ο άνθρωπος που μας κάλεσε στο πάρτι, δηλαδή ο Μάνος».

    Επιχείρησε να γυρίσει σπίτι της, όμως, λόγω της κατάστασής της, δεν μπορούσε να βρει το αυτοκίνητό της. Η 24χρονη έκλεισε ένα δωμάτιο, τον αριθμό του οποίου δεν θυμάται, γιατί το μόνο που την ενδιέφερε ήταν «να πάει να ξαπλώσει εφόσον χανόταν η συνείδησή της».

    «Στο δωμάτιο θυμάμαι δύο άτομα και έναν από πάνω μου»

    Όπως πήγαινε στο δωμάτιο, ο Μάνος επικοινώνησε μαζί της και τον ενημέρωσε πως «θα κοιμόταν σε ένα δωμάτιο που είχε κλείσει και είχε πληρώσει». Μετά τον Μάνο, της τηλεφώνησε, όπως είπε, ακόμα ένας αριθμός. Όπως αποκάλυψε η 24χρονη Γεωργία, έμαθε, την επόμενη ημέρα και ύστερα από την καταγγελία της στην Αστυνομία, πως έγινε «από τον βιαστή της, από το άτομο που παραδέχθηκε την πράξη του, έναν από τους πολλούς».

    Σύμφωνα με την ίδια πηγαίνοντας στο δωμάτιο είδε τρία άτομα στον διάδρομο, τα οποία της είπαν να πάει στο δωμάτιό τους. Στη συνέχεια την οδήγησαν στη σουίτα τους δίχως τη θέλησή της. Θυμάται ότι ήταν στο δωμάτιο με δύο άτομα και ότι το ένα από αυτά ήταν από πάνω της και ξεκούμπωνε το παντελόνι του.

    Ξύπνησε γύρω στις 11 παρά το πρωί, γυμνή σε ένα ξένο δωμάτιο. Κάλεσε τον εργοδότη της για να τη βοηθήσει και στη συνέχεια βρέθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για να καταγγείλει όσα συνέβησαν.

    «Δεν είχα κανένα έλεγχο όταν ξύπνησα, η μνήμη μου σταμάτησε τη στιγμή που έκλεισα το δωμάτιο, το πλήρωσα και πήγαινα σ’ αυτό. Έτσι όπως σηκώθηκα, είδα κάτω το εσώρουχό μου, δεν μπορούσα να το πιστέψω δηλαδή το ότι έβλεπα κάτι που δεν θυμάμαι να το έβγαλα. Ήμουν αδιάθετη και δεν μπορούσε να πάει το μυαλό μου τι συνέβη. Καθώς γύρισα στο δωμάτιο, είδα ανδρικά ρούχα, κάλτσες, μια βαλίτσα, κάτι χάπια. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να είμαι σε μια σουίτα, γιατί δεν το επέλεξα. Κανένας άλλος δεν ήταν στο δωμάτιο, τότε άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», είπε.

    «Θεωρώ ότι υπάρχει μια ομάδα που προσπαθεί με έναν τρόπο να εκμεταλλεύεται ή να οδηγεί σε αυτή την κατάσταση κορίτσια ευάλωτα», σημείωσε μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή της η 24χρονη.

    «Δεν πήγα στο πάρτι για να βιαστώ»

    Η 24χρονη εξηγεί ότι ήθελε να πάει στο πάρτι, καθώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί πως εκείνη την ιδιαίτερη ημέρα, δηλαδή την Πρωτοχρονιά, μιας και «όλοι ήταν με τις οικογένειές τους» και εκείνη δεν είχε τη δικιά της, θα επέστρεφε μόνη της σπίτι.

    Σημειώνεται ότι μέσα σε μόλις λίγα χρόνια έχασε ολόκληρη την οικογένειά της. Πριν από δύο χρόνια σκοτώθηκε ο πατέρας της σε τροχαίο, ενώ έχασε από καρκίνο τον αρραβωνιαστικό της. Η μοίρα ξαναχτύπησε, καθώς πριν από περίπου πέντε μήνες έχασε και τη μητέρα της.

    Η ίδια παραδέχθηκε πως η 17χρονη φίλη της προσπάθησε να την αποτρέψει τόσο από το να πάνε στο πάρτι όσο και από το να πιει περισσότερο.

    Σύμφωνα με την 24χρονη την επόμενη ημέρα, ο εργοδότης της, μαζί με έναν φίλο του, την παρέλαβαν από το ξενοδοχείο σε μια κατάσταση στην οποία «ήταν εμφανώς κακοποιημένη», όπως λέει.

    «Δεν ήξερα τι να κάνω και πήρα τηλέφωνο έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να με βοηθήσει. Ντρεπόμουν εκείνη τη στιγμή ντράπηκα γιατί συνειδητοποίησα το τι μπορεί να έχει συμβεί, ότι έπεσα και εγώ θύμα βιασμού, χωρίς τη συναίνεσή μου. Παίρνω αυτό τον άνθρωπο να με βοηθήσει», είπε η κοπέλα. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν είχε κάποια σημάδια πάνω της ανέφερε ότι «Δεν ήθελα να δω καθόλου ούτε το σώμα μου, ούτε τίποτα δεν ήθελα να ξέρω εκείνη τη στιγμή. Ήθελα κάποιον να με βοηθήσει. Τον άνθρωπο που εμπιστεύτηκα ήταν ο εργοδότης μου».

    Στην αρχή της συνέντευξης περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει η 24χρονη μιας και έχει χάσει τόσο τους γονείς της, όσο και τον σύντροφό της.

    «Γενικά, η ζωή μου όλα τα χρόνια κυλούσε ομαλά με την οικογένειά μου. Ξαφνικά υπήρξαν κάποια προβλήματα, τα οποία ξεκίνησαν με το αγόρι μου. Είχα σχέση για πεντέμισι χρόνια μαζί του και, δυστυχώς, ανακαλύψαμε ότι είχε την ανίατη ασθένεια, την οποία και παλέψαμε για ενάμισι χρόνο.

    »Παράλληλα, η μητέρα μου είχε μια χρόνια πάθηση με την καρδιά της και πάλευε για τη ζωή της, χωρίς να θέλει να το δείξει για να μην υπάρξει μεγαλύτερη στενοχώρια. Ο θάνατός της ήταν αιφνίδιος. Έχασα και τον πατέρα μου ξαφνικά από ένα τροχαίο. Προσπάθησα να το ξεπεράσω, να σταθώ δυνατή, να συνεχίσω τη ζωή μου. Δυστυχώς, κατέληξε και το αγόρι μου ύστερα οπό έναν χρόνο, με τον οποίο προσπαθήσαμε πάρα πολύ και ήταν και αυτό κάτι τρανταχτό για τη ζωή μου. Έπειτα χάνω και τη μητέρα μου ύστερα από 40 ημέρες», είπε συγκεκριμένα.

    Διαβάστε επίσης:

    Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Η 24χρονη αποκαλύπτει το πρόσωπό της

    Καθηγητής Μανωλόπουλος: Τι είναι το χάπι βιασμού και πώς δρα

    Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης

    Έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας: Το γραφείο δημοσίων σχέσεων, το ψάρεμα ανυποψίαστων γυναικών και ο βιασμός της 24χρονης

    Καθηγητής Αγοραστός: Ο σεξουαλικός βιασμός είναι πιο τραυματική εμπειρία ακόμη κι από τον πόλεμο



    ΣΧΟΛΙΑ