• Κοινωνία

    Βιασμός 24χρονης: «Το πρώτο στοιχείο που θα μπορούσαμε να έχουμε έχει χαθεί…», υποστηρίζει ο δικηγόρος Ν. Διαλυνάς

    • NewsRoom
    Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς μιλά για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης

    Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς μιλά για τα ερωτηματικά που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή


    «Δεν ελήφθη αίμα που έπρεπε να ληφθεί εντός 18 ωρών. Το πρώτο στοιχείο που θα μπορούσαμε να έχουμε έχει χαθεί… Εκεί ευθύνεται η μη εξειδίκευση και η άγνοια των αρχών σε αυτού του είδους τα μοντέρνα αδικήματα…»

    Για έλλειψη εξειδίκευσης και άγνοια των Αρχών σε ό,τι αφορά τα μοντέρνα αδικήματα κάνει λόγο ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, εκ των νομικών παραστατών στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη.

    Αναφερόμενος στο θέμα της καθυστέρησης των τοξικολογικών εξετάσεων, που είναι καθοριστικής σημασίας για αδικήματα όπως ο βιασμός με χρήση χαπιού, ο δικηγόρος ανέφερε συγκεκριμένα: «Πρέπει άμεσα να κυνηγούμε τον χρόνο αλλιώς τελειώσαμε… Το χάσαμε το αίμα, πάει». Συμπλήρωσε δε ότι «συνήθως οι τοξικολογικές ουσίες στα ούρα το αργότερο σε μια εβδομάδα μας δίνουν αποτελέσματα» και, επομένως, «αυτές μπορεί να δρέψουν καρπούς».

    Γιατί εστάλη υλικό στην Ελβετία;

    Ο κ. Διαλυνάς εξέφρασε απορία για το γεγονός ότι μέρος των ούρων μπορεί να έχει αποσταλεί σε εργαστήριο στη Βέρνη, όπως ακούστηκε.

    «Υπάρχει το τοξικολογικό εργαστήριο του υπουργείου Δικαιοσύνης και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας. Δεν καταλαβαίνω, πώς φεύγει δείγμα ούρων να εξεταστεί σε ένα εργαστήριο; Τι είναι, ιδιωτικό;», διερωτήθηκε, συμπληρώνοντας ότι «το 2020 ο ίδιος ο προϊστάμενος του τοξικολογικού εργαστηρίου είχε δηλώσει σε συνέντευξη ότι έχουν προμηθευτεί ένα τέλειο μοντέρνο μηχάνημα με το οποίο εντοπίζεται το χάπι βιασμού από την τρίχα».

    Δεύτερη καταγγελία

    Αναφορικά με μία άλλη κοπέλα που έρθει σε επαφή μαζί του καταγγέλλοντας πανομοιότυπη σχεδόν ιστορία με εκείνη της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, που όμως έλαβε χώρα πριν από 2 χρόνια, ο νομικός επισήμανε ότι παραμένει άγνωστο πώς θα κινηθεί ακόμη νομικά, αφού, όπως είπε, «ακόμα υποφέρει και χρειάζεται στήριξη», καθώς η τραυματική εμπειρία της προκάλεσε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

    Ο κ. Διαλυνάς ανέφερε, επίσης, ότι Δευτέρα ή Τρίτη θα καταθέσει στις Αρχές τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σχετικά με το διεθνές κύκλωμα μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών.

    Κύκλωμα με υποομάδες

    Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που έχει ο ίδιος στη διάθεσή του, αυτά, όπως είπε, είναι πολύ συγκεκριμένα. 

    «Πριν δύο μέρες ήρθαν σ’ εμένα συγκεκριμένες έγγραφες πληροφορίες. Το κύκλωμα αποτελείται από τρεις υποομάδες. Κάθε ομάδα έχει αρχηγό που κατανονομάζεται, όπως κατονομάζεται και ο τρόπος δράσης, οι χώροι όπου γίνονται η αλίευση των κοριτσιών και ο γεωγραφικός χώρος που κινούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Διαλυνάς, ενώ ερωτηθείς αν κάποιο από αυτά τα ονόματα είναι γνωστό από την υπόθεση της 24χρονης απάντησε πως «δεν αναφέρονται ονόματα των 3-4 καταγγελλόμενων (για τον βιασμό) αλλά κάποιων άλλων».

    Διαβάστε επίσης:

    Τα 5 φαρμακευτικά σκευάσματα που «γίνονται» χάπια βιασμού – Ο ρόλος του ιατροδικαστή

    Βιασμός 24χρονης: Οι γενετικές εξετάσεις θα οδηγήσουν στους δράστες – Ιατροδικαστές εξηγούν

    Βιασμός 24χρονης: Ο 33χρονος μετρ έκανε μήνυση στον εργοδότη της Γεωργίας για ξυλοδαρμό



    ΣΧΟΛΙΑ