Κοινωνία

Βιασμός 24χρονης: Τι έδειξε η πρώτη εξέταση DNA

  • NewsRoom
Γεωργία Μπίκα


Γενετικό υλικό που προέρχεται από έναν άνδρα φέρεται να έδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εξέταση DNA στα ρούχα της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από την πρώτη εξέταση βρέθηκε, στο μανίκι του ρούχου που φορούσε, σπερματική κηλίδα, αλλά και βιολογικό υλικό στο εμπρόσθιο μέρος του ενδύματός της.

Όπως προέκυψε από την ανάλυση, το γενετικό υλικό ανήκει σε έναν άνδρα, ενώ το βιολογικό υλικό ανήκει τόσο στην κοπέλα όσο και τον ίδιο.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν εντοπίστηκε βιολογικό υλικό αξιοποιήσιμο στο εσώρουχο ή το σώμα της Γεωργίας που να ανήκει σε άλλο άτομο πλην της ίδιας. Αυτό, δείχνει, σε πρώτη φάση, ότι ένα άτομο άφησε πάνω της το DNA του, χωρίς βέβαια να αποκλείεται εμπλοκή άλλου προσώπου που, όμως, δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του.

Παράλληλα, μέχρι την Παρασκευή, οι δικαστικές αρχές ευελπιστούν ότι θα φθάσουν στα χέρια τους και τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις που έχουν σταλεί στη Βέρνη της Ελβετίας.

Ο σφραγισμένος φάκελος θα προστεθεί στα αποτελέσματα των εξετάσεων που ήδη έχουν γίνει από το Τμήμα Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τα οποία έχουν παραδοθεί στην Ε’ Ανακρίτρια. Στη συνέχεια, η επιστημονική ομάδα που έχει αναλάβει την έρευνα θα συντάξει ένα κοινό πόρισμα, αφού συνυπολογίσει τα αποτελέσματα και των δύο εργαστηρίων.

«Το πρώτο στοιχείο που θα μπορούσαμε να έχουμε έχει χαθεί…»

Για έλλειψη εξειδίκευσης και άγνοια των Αρχών σε ό,τι αφορά τα μοντέρνα αδικήματα έκανε λόγο νωρίτερα σήμερα ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, εκ των νομικών παραστατών στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στο θέμα της καθυστέρησης των τοξικολογικών εξετάσεων, που είναι καθοριστικής σημασίας για αδικήματα όπως ο βιασμός με χρήση χαπιού, ο δικηγόρος ανέφερε συγκεκριμένα: «Πρέπει άμεσα να κυνηγούμε τον χρόνο αλλιώς τελειώσαμε… Το χάσαμε το αίμα, πάει». Συμπλήρωσε δε ότι «συνήθως οι τοξικολογικές ουσίες στα ούρα το αργότερο σε μια εβδομάδα μας δίνουν αποτελέσματα» και, επομένως, «αυτές μπορεί να δρέψουν καρπούς».

Γιατί εστάλη υλικό στην Ελβετία;

Ο κ. Διαλυνάς εξέφρασε απορία για το γεγονός ότι μέρος των ούρων μπορεί να έχει αποσταλεί σε εργαστήριο στη Βέρνη, όπως ακούστηκε.

«Υπάρχει το τοξικολογικό εργαστήριο του υπουργείου Δικαιοσύνης και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας. Δεν καταλαβαίνω, πώς φεύγει δείγμα ούρων να εξεταστεί σε ένα εργαστήριο; Τι είναι, ιδιωτικό;», διερωτήθηκε, συμπληρώνοντας ότι «το 2020 ο ίδιος ο προϊστάμενος του τοξικολογικού εργαστηρίου είχε δηλώσει σε συνέντευξη ότι έχουν προμηθευτεί ένα τέλειο μοντέρνο μηχάνημα με το οποίο εντοπίζεται το χάπι βιασμού από την τρίχα».

Αναφορικά με μία άλλη κοπέλα που έρθει σε επαφή μαζί του καταγγέλλοντας πανομοιότυπη σχεδόν ιστορία με εκείνη της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, που όμως έλαβε χώρα πριν από 2 χρόνια, ο νομικός επισήμανε ότι παραμένει άγνωστο πώς θα κινηθεί ακόμη νομικά, αφού, όπως είπε, «ακόμα υποφέρει και χρειάζεται στήριξη», καθώς η τραυματική εμπειρία της προκάλεσε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Ο κ. Διαλυνάς ανέφερε, επίσης, ότι Δευτέρα ή Τρίτη θα καταθέσει στις Αρχές τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σχετικά με το διεθνές κύκλωμα μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών.

Κύκλωμα με υποομάδες

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που έχει ο ίδιος στη διάθεσή του, αυτά, όπως είπε, είναι πολύ συγκεκριμένα. 

«Πριν δύο μέρες ήρθαν σ’ εμένα συγκεκριμένες έγγραφες πληροφορίες. Το κύκλωμα αποτελείται από τρεις υποομάδες. Κάθε ομάδα έχει αρχηγό που κατανονομάζεται, όπως κατονομάζεται και ο τρόπος δράσης, οι χώροι όπου γίνονται η αλίευση των κοριτσιών και ο γεωγραφικός χώρος που κινούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Διαλυνάς, ενώ ερωτηθείς αν κάποιο από αυτά τα ονόματα είναι γνωστό από την υπόθεση της 24χρονης απάντησε πως «δεν αναφέρονται ονόματα των 3-4 καταγγελλόμενων (για τον βιασμό) αλλά κάποιων άλλων».

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός 24χρονης: Κανένα στοιχείο για εμπλοκή Κυπρίων σε κύκλωμα μαστροπείας

Τα 5 φαρμακευτικά σκευάσματα που «γίνονται» χάπια βιασμού – Ο ρόλος του ιατροδικαστή

Βιασμός 24χρονης: Οι γενετικές εξετάσεις θα οδηγήσουν στους δράστες – Ιατροδικαστές εξηγούνΣΧΟΛΙΑ