• Κοινωνία

    Βιασμός 24χρονης: Σήμερα στην ανακρίτρια τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

    • NewsRoom

    Γεωργία Μπίκα (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Εν αναμονή των τοξικολογικών αποτελεσμάτων της 24χρονης Γεωργίας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται η 5η τακτική ανακρίτρια, η οποία διερευνά την υπόθεση.

    Τα αποτελέσματα, που θα κρίνουν την περαιτέρω εξέλιξη της δικαστικής έρευνας, αναμένεται να παραδοθούν έως αργά το απόγευμα στην ανακρίτρια, μέσα σε σφραγισμένο φάκελο. Εντός του ίδιου φακέλου θα βρίσκεται και η έκθεση με το πόρισμα του καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Νίκου Ράικου, ο οποίος ορίστηκε πραγματογνώμονας για την υπόθεση.

    Αξιολογώντας τις αναλύσεις των δειγμάτων ούρων της 24ωρης -τόσο αυτές που διενεργήθηκαν στο εργαστήριο του ΑΠΘ όσο κι εκείνες που εστάλησαν στην Ελβετία- ο καθηγητής στην έκθεσή του θα δώσει απαντήσεις σε δύο κρίσιμα ζητήματα: αφενός για τυχόν ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών (είτε κλασικές, είτε συνθετικές και παραισθησιογόνα) και αφετέρου για τους δείκτες αλκοόλης.

    Υπενθυμίζεται ότι κατά πληροφορίες, από τα πρώτα αποτελέσματα της εξέτασης DNA, βρέθηκε σπερματική κηλίδα στο μανίκι της 24χρονης και βιολογικό υλικό στο εμπρόσθιο μέρος του ρούχου της. Στα εσώρουχα και τα επίμαχα σημεία του σώματός της δεν βρέθηκε υλικό.

    Στο μεταξύ, η ανακρίτρια συνεχίζει να λαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις και στο πλαίσιο αυτό εξέτασε τις προηγούμενες μέρες τον άνδρα που φέρεται να προσκάλεσε την 24χρονη στο πάρτι, όπως επίσης κι ένα ακόμη άτομο που συμμετείχε σ’ αυτό.

    Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η παράλληλη (εισαγγελική) έρευνα για τυχόν δράση κυκλωμάτων μαστροπείας και το τελευταίο 24ωρο είδε το φως της δημοσιότητες μία ακόμη καταγγελία, παρόμοια με αυτή που προσκόμισε στη Δικαιοσύνη ο ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς, επικαλούμενος τα στοιχεία γυναίκας – καταγγέλλουσας.

    Ανάμεσα στα πρόσωπα που κατέθεσαν είναι και ο φερόμενος διοργανωτής του πάρτι, γεγονός που ο ίδιος αρνήθηκε. Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχουν κατασχεθεί τα κινητά τηλέφωνα -εκτός των τεσσάρων προσώπων που εμπλέκονται- και από άλλα άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στη σουίτα 401.

    «Δεν είδα την 24χρονη σε κακή κατάσταση»

    Στην πέμπτη τακτική ανακρίτρια κατέθεσε ως μάρτυρας ένας από τους παρευρισκόμενους στο συγκεκριμένο πάρτι.

    Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κ. Καρατσιώλη, ο συγκεκριμένος άντρας φέρεται να παρουσιάζει μία διαφορετική εκδοχή συγκριτικά με τις αναφορές της 24χρονης. «Ο πελάτης μου ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια του πάρτι στη σουίτα. Παρουσιάζει μία διαφορετική πραγματικότητα. Λέει πως είδε την 24χρονη και όταν επέστρεψε στο ξενοδοχείο και όπως υποστηρίζει δεν την αντίκρισε στην κακή κατάσταση που αναφέρει», δήλωσε στο makthes.gr ο δικηγόρος.

    Επίσης, ο μάρτυρας που κατέθεσε χθες έδωσε στοιχεία και για το πάρτι και την ατμόσφαιρα που υπήρχε. «Δεν είδε στο πάρτι κάτι περίεργο ή κάτι που να συνδέεται με παράνομες πράξεις», σημείωσε ο κ. Καρατσιώλης.

    Τουλάχιστον ακόμα δύο παρευρισκόμενοι στο επίμαχο πάρτι έχουν πλησιάσει τον δικηγόρο για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν.

    Τα συγκεκριμένα άτομα, που είχαν προσκληθεί στο ίδιο πάρτι με την 24χρονη, φέρονται να αφηγούνται όσα συνέβησαν το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς με σημαντικές διαφορές σε σχέση με την αφήγηση της 24χρονης.

    Πάντως, τα άτομα που πέρασαν την πόρτα της σουίτας 401 φαίνεται να είναι περισσότερα από 17, καθώς πολλοί πήγαιναν για λίγη ώρα και αποχωρούσαν γρήγορα.

    Διαβάστε επίσης:

    Βιασμός 24χρονης: Νέα μαρτυρία σε αντίθεση με όσα κατέθεσε η Γεωργία

    Βιασμός 24χρονης και κυκλώματα στη Θεσσαλονίκη: Υπό καθεστώς προστασίας ζητούν να μιλήσουν μάρτυρες

    Βιασμός 24χρονης: Κινητά και άλλων προσώπων κατάσχεσαν οι Αρχές – Τι εξετάζουν



    ΣΧΟΛΙΑ