• Κοινωνία

    Βιασμός 24χρονης: Καταθέτει ξανά σήμερα η Γεωργία – Στον ανακριτή άλλα τρία άτομα

    • NewsRoom
    Γεωργία Μπίκα - βιασμός 24χρονης Θεσσαλονίκη

    Γεωργία Μπίκα


    Για τέταρτη φορά η 24χρονη Γεωργία Μπίκα θα καταθέσει σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε την Πρωτοχρονιά σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

    Η 24χρονη κοπέλα αναμένεται να καταθέσει, συνοδευόμενη, αυτή τη φορά, από ψυχολόγο, με τον οποίο δουλεύει μαζί προκειμένου να μπορέσει να ανακτήσει τη μνήμη της από εκείνη τη νύχτα και να συνδέσει τα κομμάτια του παζλ που λείπουν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η απώλεια μνήμης της Γεωργίας που επήλθε από «νάρκωση» (σ.σ. απομένει να απαντηθεί από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων) φαίνεται πως έχει αποκατασταθεί σε ορισμένα καίρια σημεία κάτι που αυτόματα κάνει τη σημερινή της κατάθεση εξαιρετικά κρίσιμη.

    Η 24χρονη θα επαναλάβει τα όσα έχει πει ήδη και θεωρείται σίγουρο πως θα προσθέσει αν έχει θυμηθεί πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις κάτι που δεν μπορούσε να κάνει στις πρώτες καταθέσεις που έδωσε στην Ελληνική Αστυνομία. Αυτό μπορεί (ανάλογα και τη βαρύτητα των όσων έχει ανακαλέσει στη μνήμη της) να καθορίσουν πολλά σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης.

    Ο δικηγόρος της 24χρονης θα προσκομίσει έντυπα όλες τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον φίλο της την ημέρα του πάρτι και το πρωί και παράλληλα βρισκόμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων, ώστε να «δέσουν» όλα τα στοιχεία την υπόθεση.

    Καταθέτουν η 17χρονη φίλη και ο εργοδότης της

    Εκτός από την 24χρονη Γεωργία, σήμερα αναμένεται να καταθέσει τόσο η 17χρονη φίλη της, η οποία ήταν παρούσα στο πάρτι, όσο και ο εργοδότης της. Ειδικά, δε, σε ό,τι αφορά τη φίλη της, η κατάθεσή της θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς στην πρώτη της «επίσκεψη» στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου, η 17χρονη είχε καταθέσει ότι η Γεωργία της είπε πως «αποφάσισε να γυρίσει στο πάρτι». Από την άλλη, ο εργοδότης της 24χρονης ήταν ο άνθρωπος στον οποίο τηλεφώνησε, όταν ξύπνησε στη σουίτα και στον οποίο είπε ότι νιώθει πως «κάτι κακό έχει συμβεί».

    Ο εργοδότης της κοπέλας αναμένεται να καταθέσει και για όσα προηγήθηκαν του πάρτι. Η 24χρονη έκανε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο σπίτι του και στη συνέχεια πήγε στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου έμελλε να πέσει θύμα ομαδικού βιασμού, όπως κατήγγειλε άμεσα στις Αρχές.

    Επιπλέον, θα καταθέσει ένας φίλος του εργοδότη της, με τον οποίο πήγαν μαζί στο ξενοδοχείο, όταν τους τηλεφώνησε η Γεωργία, το πρωί ανήμερα Πρωτοχρονιάς.

    Δεν υπάρχουν κάμερες στο εσωτερικό του ξενοδοχείου

    Στο εσωτερικό του πολυτελούς ξενοδοχείου που έγινε ο βιασμός δεν υπάρχουν κάμερες, σύμφωνα με πληροφορίες, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν μπορούν να έχουν τις εικόνες που διακαώς επιθυμούσαν. Τους δόθηκε υλικό μόνο από τους εξωτερικούς χώρους (κεντρικές εισόδους και πλαϊνή είσοδο), που ουσιαστικά δεν δείχνουν κάτι που θα μπορούσε να προσθέσει το οτιδήποτε στην εξέλιξη των ερευνών.

    Κάπως έτσι, η προσοχή όλων, πλέον, στρέφεται στις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας και οι οποίες θα κρίνουν το μέλλον της υπόθεσης. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το δείγμα βρίσκεται προς ανάλυση στο ΑΠΘ και όχι στην Ελβετία όπως λανθασμένα διέρρευσε τις τελευταίες ώρες. Εκεί θα εξαχθούν τα αποτελέσματα και εάν δεν κριθούν σαφή, τότε θα σταλεί το δείγμα στο εξωτερικό προς επιπλέον εξέταση. Όπως καταγγέλλει η 24χρονη ο ιατροδικαστής την είδε 3 μέρες μετά την καταγγελία της, ο ανακριτής δύο εβδομάδες μετά, ενώ υποστηρίζει ότι δεν της έγιναν αιματολογικές εξετάσεις παρά μόνο ανάλυση ούρων.

    Λεβέντης: «Ουδέποτε διέπραξα βιασμό»

    Την πρώτη του δημόσια δήλωση έκανε χθες ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό από την 24χρονη Γεωργία Μπίκα.

    Στη δήλωση, που απέστειλε στον ΑΝΤ1, ο 27χρονος παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, ενώ ζητάει να έχει ίση αντιμετώπιση με την 24χρονη καθώς όπως λέει «το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον».

    Ακόμη επισημαίνει ότι «στη δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία, που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια», ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσης, αναφέρει ότι δεν υπήρξε βιασμός και ότι η μεταξύ τους σωματική επαφή έγινε με «την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της».

    Αναλυτικά η δήλωσή του:

    «Επί πολλές μέρες τόσον εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, ‘δικάζεται’, αλλά και ‘καταδικάζεται’, για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος [οποιοσδήποτε και αν είναι] τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του.

    Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας, δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί με τον πιο θεαματικό τρόπο το τεκμήριο αθωότητας, που δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε κατηγορούμενος. Η αβασάνιστη αποδοχή των ισχυρισμών της μιας πλευράς παραγνωρίζει ότι σε κάθε υπόθεση υπάρχει και η αντίθετη πλευρά [και στην προκειμένη περίπτωση η δική μου πλευρά, ως κατηγορούμενου.

    Το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον. Επέλεξα επί τόσες ημέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στη δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία, που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών.

    Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα τη μια εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα «βιασμό» σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας.

    Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού. Ζητώ να αντιμετωπισθώ ισότιμα με την μηνύτρια, να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, να μην προβάλλεται καταχρηστικά και εντελώς ταξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό τεκμήριο αθωότητας.

    Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μια και μοναδική αποτύπωση της θέσης μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων».

    Διώξεις για κακούργημα αν βρεθεί DNA και δεύτερου άντρα

    Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντοπίσουν γενετικό υλικό (DNA) από περισσότερα του ενός άτομα στα ρούχα της κοπέλας, καταρρίπτεται αμέσως ο βασικός ισχυρισμός των υπόπτων, ότι δηλαδή με την κοπέλα είχε ερωτική επαφή μόνο ο ένας από αυτούς και μάλιστα η συνεύρεση ήταν συναινετική.

    Σε αυτή την περίπτωση, η έρευνα θα στραφεί προς την κατεύθυνση του ομαδικού βιασμού, ο οποίος κακούργημα που τιμωρείται ακόμη και με ισόβια.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Οι γενετικές εξετάσεις θα οδηγήσουν στους δράστες – Ιατροδικαστές εξηγούν

    Ραγδαίες εξελίξεις: Σε ανωμοτί κατάθεση τα αδέλφια Λεβέντη, ο Κ. Περογιαννάκης και ο Β. Τραφαλής για τον βιασμό της 24χρονης

    Βιασμός 24χρονης: Τι κατέθεσαν ο αδελφός του Βασίλη Λεβέντη, o Κωνσταντίνος Περογιαννάκης, οι φίλοι και ο μετρ



    ΣΧΟΛΙΑ