ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περί τους 200 ταραξίες συγκρούσθηκαν σήμερα με τις αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε βιαιότητες στο κέντρο της Λιέγης, στο περιθώριο διαδήλωσης «Black lives matter». Πολλοί αστυνομικοί τραυματίσθηκαν.
Η διαδήλωση οργανώθηκε έπειτα από την σύλληψη την Δευτέρα στο κέντρο της βελγικής πόλης γυναίκας με καταγωγή από το Κονγκό, η οποία, αφού συνελήφθη για αντίσταση κατά της αρχής, κατηγόρησε τις αστυνομικές δυνάμεις για βίαιη μεταχείριση και ρατσισμό. Η αστυνομία αρνείται τις κατηγορίες.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας της Λιέγης, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα νεαρών ενώθηκε με το σώμα των ειρηνικών διαδηλωτών και στην συνέχεια «διαχωρίσθηκε για να πάει να σπάσει το κέντρο της πόλης».
Πέταξαν πέτρες στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Λιέγης και σε αστυνομικά αυτοκίνητα, δήλωσε η εκπρόσωπος.
Ένας μοτοσικλετιστής της αστυνομίας δέχθηκε επίθεση και ρίχτηκε στο έδαφος, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, διευκρίνισε η εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι και άλλοι αστυνομικοί τραυματίσθηκαν.
«Έχουμε να κάνουμε με διακόσιους νέους, ταραξίες, που κινούνται πολύ γρήγορα και λεηλατούν τα καταστήματα. Εσπασαν ένα McDonald», δήλωσε η εκπρόσωπος.
Ενισχύσεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας εστάλησαν στην Λιέγη, καθώς και κανόνια νερού.
Οι κάτοικοι εκλήθησαν να αποφύγουν το κέντρο της πόλης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άμεση κινητικότητα, ελάχιστος πόνος: Τεχνική AMIS για ολική αρθροπλαστική ισχίου
- Eurobank: Απέκτησε 1.379.300 ίδιες μετοχές – Στα €3,0939 η μέση τιμή κτήσης στο ΧΑ
- Πόλεμος Φλωρίδη με δικαστές και δικηγόρους – Πού διαφωνούν
- Π. Τσιάνος (ΠΟΕΠΛΣ): Απαγορεύουν με σήμα τις άδειες, ενώ μας οφείλουν άδειες από το 2022
