• Κοινωνία

    Βασίλισσα Ελισάβετ προς Βρετανούς: Εμβολιαστείτε, δεν πονάει καθόλου!

    • NewsRoom


    Η 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, που έκανε τον περασμένο μήνα την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, στέλνει μήνυμα στους συμπατριώτες της να εμβολιαστούν χωρίς φόβο.

    Η μονάρχης και ο 99χρονος σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος αυτές τις ημέρες νοσηλεύεται με λοίμωξη που δεν έχει σχέση με τον κορονοϊο, έκαναν την πρώτη δόση στο Windsor Castle. Εμβολιάστηκαν βάσει πρωτοκόλλου, αφού η ηλικία τους τους κατέτασσε στις πρώτες ομάδες που το έλαβαν.

    «Μόλις το κάνεις, έχεις την αίσθηση ότι είσαι προστατευμένος, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Είναι ακίνδυνο» δήλωσε η βασίλισσα σε βιντεοκλήση με αξιωματούχους υγείας που επιβλέπουν την πορεία των εμβολιασμών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

    «Ήταν πολύ γρήγορο και έχω λάβει πολλές επιστολές από ανθρώπους που δηλώνουν έκπληκτοι από το πόσο εύκολο ήταν να κάνουν το εμβόλιο. Και δεν πονάει καθόλου» πρόσθεσε, παρομοιάζοντας τον κορονοϊό με την πανούκλα.

    Περισσότεροι από 18,6 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, όπως αναφέρει το Reuters. Πολλές διασημότητες, όπως ο τραγουδιστής Έλτον Τζον και ο ηθοποιός Μάικλ Κέιν παίρνουν μέρος σε καμπάνιες ενθαρρύνοντας τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν.

    Σύμφωνα με έρευνες, ένα ποσοστό από 11% έως 15% των Βρετανών δηλώνουν επιφυλακτικοί για το εμβόλιο, επηρεασμένοι από διάφορες θεωρίες συνομωσίας.

    «Προφανώς, είναι δύσκολο αν κάποιος δεν έχει ξανακάνει ποτέ εμβόλιο, αλλά πρέπει να σκεφτούμε και τους άλλους ανθρώπους εκτός από εμάς» δήλωσε η βασίλισσα, η οποία μίλησε εγκωμιαστικά για τον τρόπο με τον οποίο έχουν οργανωθεί οι εμβολιασμοί.

    Μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως πρίγκιπας Κάρολος και ο γιος τους, πρίγκιπας Ουίλιαμ, επισκέπτονται συχνά εμβολιαστικά κέντρα ευχαριστώντας το προσωπικό και τους εθελοντές για την δουλειά που κάνουν.

    Τα παραπάνω, ωστόσο, σκιάζει μια ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πέρασε το ένατο βράδυ του σε νοσοκομείο του Λονδίνου λαμβάνοντας θεραπεία για αδιευκρίνιστη λοίμωξη.

    Σύμφωνα με το παλάτι, ο Φίλιππος, που συμπληρώνει τα 100 τον Ιούνιο, είναι καλά και ανταποκρίνεται στην θεραπεία, αλλά είναι πιθανόν να παραμείνει στο νοσοκομείο για λίγες ακόμη ημέρες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γερμανικά ΜΜΕ: Νέα διθυραμβικά σχόλια για την Ελλάδα – «Πώς γίνεται ο εμβολιασμός χωρίς χάος»

    Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ένα βήμα πιο κοντά η ΕΕ – Ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου



    ΣΧΟΛΙΑ