• Κοινωνία

    Βασίλης Παπαθεοδώρου: Συνελήφθη για παιδική πορνογραφία o πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων

    • NewsRoom


    Βαριά δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας αντιμετωπίζει o πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου ο οποίος μάλιστα κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του επικεφαλής του παιδικού τμήματος γνωστού εκδοτικού οίκου.

    Ο κατηγορούμενος βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου 2022 προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης έπειτα από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ.

    Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

    Εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από σάρωση που πραγματοποίησαν στο διαδίκτυο με ειδικό λογισμικό που εντοπίζει αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

    Κατόπιν ενημέρωσης των αρμόδιων δικαστικών αρχών πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε σκληρό δίσκο βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Ο συλληφθείς δεν έδωσε προανακριτική απολογία.

    Ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αναζήτησε και κατέβασε τα συγκεκριμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους προκειμένου να προχωρήσει στη συγγραφή βιβλίου με συναφές θέμα – αντικείμενο.



    ΣΧΟΛΙΑ