• Κοινωνία

    Βασιλική Θάνου: Δεν δέχθηκα ποτέ να συγκαλύψω τη διαφθορά

    • NewsRoom
    Βασιλική Θάνου

    Βασιλική Θάνου


    Απάντηση στον σάλο που προκάλεσε το ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του Ανδρέα Βγενόπουλου για εκβιασμού του από ένα παραδικαστικό κύκλωμα, με πρωταγωνίστρια την Βασιλική Θάνου, επιχειρεί να δώσει με δήλωσή της η πρώην επικεφαλής του Αρείου Πάγου και στενή συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

    Χωρίς να μπαίνει καθόλου στην ουσία των όσων αποκαλύπτονται, η Βασιλική Θάνου καταλογίζει σκοπιμότητες πίσω από την αποκάλυψη του ηχητικού, υποστηρίζοντας πως η δημοσίευσή του έγινε για τον «αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα σοβαρά καθημερινά του προβλήματα» και τη «δικαιολόγηση των ποινικών διώξεων εις βάρος Εισαγγελέων και δημοσιογράφων» από τη Δικαιοσύνη, κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis.

    «Προφανώς, δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι κατά τη διάρκεια της τεσσαρακονταετούς υπηρεσίας μου στη Δικαιοσύνη, ήμουν από εκείνους που δεν δέχθηκαν ποτέ να συγκαλύψουν τη διαφθορά», υποστηρίζει η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

    Η δήλωση της Βασιλικής Θάνου

    Αναλυτικά η δήλωση της Βασιλικής Θάνου:

    «Η απάντηση στο εύλογο ερώτημα που γεννάται σε όλους, για ποιο λόγο τώρα και μετά πάροδο έξη (6) χρόνων), κάποιοι θυμήθηκαν να «αναμασήσουν» την κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρ. Βγενόπουλο, είναι η εξής:

    Σε περίοδο που ο κόσμος αγωνιά για το πώς θα πληρώσει το ρεύμα, το πετρέλαιο, τη βενζίνη και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, που οι τιμές τους ανεβαίνουν καθημερινά, κάποιοι,
    εξυπηρετώντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα, εμπλέκοντας το όνομά μου σε υπόθεση διαφθοράς. Και ταυτόχρονα να δικαιολογηθούν έτσι, και στο εσωτερικό και στα Ευρωπαϊκά Όργανα, όπου τα πρόσωπα αυτά είναι πολύ εκτεθειμένα, εξ αιτίας των ποινικών διώξεων σε βάρος των Εισαγγελέων και των δημοσιογράφων, που ερευνούσαν τη διαφθορά στην υπόθεση Novartis και στη Λίστα Λαγκάρτ.

    Προφανώς, δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι κατά τη διάρκεια της τεσσαρακονταετούς υπηρεσίας μου στη Δικαιοσύνη, ήμουν από εκείνους που δεν δέχθηκαν ποτέ να συγκαλύψουν τη διαφθορά.

    Επιφυλάσσομαι για την άμεση άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου, εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος μου, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από το 2016».

    Διαβάστε επίσης

    Novartis: Κλήθηκε σε απολογία ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

    ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τη δράση της κ. Θάνου

    ΚΙΝΑΛ για το ηχητικό Βγενόπουλου: Να διερευνηθεί σε βάθος το δίκτυο εκβιασμών



    ΣΧΟΛΙΑ