• Κοινωνία

    Λέσβος: Βαριές ποινικές κυρώσεις σε όσους κακοποίησαν ζώα σε «γαϊδουροδρομίες»

    Το κτήριο που στεγάζεται ο Αρειος Πάγος

    Αρειος Πάγος


    Με βαριές ποινικές κυρώσεις κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι όσοι διαπιστωθεί ότι κακοποίησαν ζώα στις «γαϊδουροδρομίες» σε χωριό της Λέσβου.

    Οι θλιβερές εικόνες παιδιών να δέρνουν με βέργες γαϊδουράκια για να τρέξουν γρηγορότερα, κάτω από τις προτροπές των γονιών τους, προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

    Παρήγγειλε επείγουσα έρευνα για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε βασανισμός και κακοποίηση ζώων και σε καταφατική περίπτωση, να αποδοθούν ποινικές ευθύνες και στους γονείς των ανηλίκων.

    Η παραγγελία της αρμόδιας Αντεισαγγελέως έχει ως εξής:

    «Η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα, αρμόδια για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των υπευθύνων εισαγγελέων σε θέματα προστασίας ζώων απέστειλε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης δημοσιεύματα και οπτικοακουστικό υλικό του ηλεκτρονικού Τύπου σχετικά με αγώνες ταχύτητας με γαϊδουράκια με ανήλικους αναβάτες, που έλαβαν χώρα στην Κώμη Λέσβου, και παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τελέσεως τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως κακοποίηση ζώων και βασανισμό αυτών (άρθρα 24, παρ. 1, περ. α΄ και β΄ σε συνδυασμό με το άρθρο 34, παρ. 2 του Ν. 4830/2021) και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων (άρθρο 360 Π.Κ.)».

    Διαβάστε επίσης:

    Γερμανία: Υποχωρεί περαιτέρω η καταναλωτική εμπιστοσύνη – «Πέφτει» η διάθεση των πολιτών

    Σταϊκούρας: Θα επισκεφτεί αύριο τα γραφεία του ΟΑΣΘ

    Πώς οι καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν εμπορεύματα και αγορές – Φόβοι για νέες αυξήσεις στα τρόφιμα



    ΣΧΟΛΙΑ