• Κοινωνία

    Β.Κοντοζαμάνης: Το πρόγραμμα “ελευθερία” εξελίσσεται ομαλά και με ταχείς ρυθμούς

    Η Πορτογαλία θα στείλει «σύντομα» πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, στην οποία εισέβαλε ο ρωσικός στρατός, δήλωσε σήμερα Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών. «Η Πορτογαλία έχει ήδη στείλει περισσότερους από 60, 70 τόνους πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και θα στείλει κι άλλο σύντομα», είπε ο Ζοάο Γκόμες Κραβίνιο σε πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Θα είναι «εξοπλισμός προστασίας αλλά και εξοπλισμός επίθεσης», πρόσθεσε ο επικεφαλής της πορτογαλικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι η υπουργός Άμυνας Χελένα Καρέιρα θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η Πορτογαλία είχε ήδη ανακοινώσει στα τέλη Φεβρουαρίου την αποστολή στην Ουκρανία «γιλέκων, κράνων, γυαλιών νυχτερινής όρασης, χειροβομβίδων, πυρομαχικών διαφόρων διαμετρημάτων» και «αυτόματων τυφεκίων G3». Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Πορτογαλία ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη ότι κήρυξε «personae non gratae» δέκα εργαζομένους της ρωσικής πρεσβείας «των οποίων οι δραστηριότητες ήταν αντίθετες με την εθνική ασφάλεια», σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης. «Λάβαμε τη σωστή απόφαση», εξήγησε ο Πορτογάλος υπουργός, θεωρώντας ότι αυτοί οι άνθρωποι ασκούσαν «δραστηριότητες αντίθετες προς την εθνική ασφάλεια» και «το διπλωματικό τους καθεστώς». ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

    Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας


    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επισκέφτηκε το νοσοκομείο των Τρικάλων τον τελευταίο του σταθμό της περιοδείας του στη Δυτική Θεσσαλία όπου τον υποδέχθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες. Εκεί ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με την παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού. Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ.Κοντοζαμάνης τόνισε:

    “Έχουμε την χαρά να επισκεπτόμαστε δομές της Θεσσαλίας, σε μια περίοδο που τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε κάμψη της πανδημίας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί μας δίνει τη δυνατότητα όλες οι δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, να επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία.

    Είναι κάτι το οποίο έχουμε ξεκινήσει. Καταφέραμε καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, να λειτουργήσουμε με πληρότητα και με ασφάλεια, όλες οι δομές και το νοσοκομείο Τρικάλων βεβαίως και να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας.”

    Μιλώντας για το νοσοκομείο Τρικάλων ο κ. Κοντοζαμάνης είπε πως στάθηκε όρθιο, όπως όλο το σύστημα υγείας, το προσωπικό όλο υπερέβαλε εαυτόν, και νομίζω πρόσθεσε, είναι η στιγμή να δούμε πως θα μπορέσουμε από εδώ και στο εξής, έχοντας αποκομίσει σημαντική εμπειρία από τη διαχείριση της πανδημίας να ενισχύσουμε τις δομές αυτές και να προσφέρουμε περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Ακόμη ο κ. Κοντοζαμάνης δεν παρέλειψε να πει πως η μάχη με την πανδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει, προσθέτοντας:

    “Είναι πολύ σημαντικό να πείσουμε όλοι οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Το πρόγραμμα “ελευθερία” που αφορά στον εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού εξελίσσεται ομαλά και με ταχείς ρυθμούς, και πιστεύουμε πως πολύ σύντομα θα χτίσουμε το τείχος ανοσίας έτσι ώστε να επανέλθουμε πλήρως στην κανονικότητα.

    Και σε κάθε περίπτωση ο καθένας από εμάς, θα πρέπει να τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας έτσι ώστε να μην έχουμε νέα έξαρση του ιού”. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απηύθυνε συγχαρητήρια στο προσωπικό, τονίζοντας πως σε μικρό χρονικό διάστημα κάναμε μεγάλα βήματα στο εθνικό σύστημα υγείας, και στο νοσοκομείο Τρικάλων, ενισχύοντάς το με το απαραίτητο προσωπικό, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, με τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους και συνεχίζουμε.

    Ήδη υπάρχουν προγράμματα σε εξέλιξη όπως είναι αυτό που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και υπάρχει προγραμματισμός έτσι να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κοντοζαμάνης, τόνισε πως υπάρχει γενικότερος κεντρικός σχεδιασμός για την αυτόνομη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και βεβαίως τη διεξαγωγή όλων των απαραίτητων εξετάσεων έτσι ώστε σε πρωτοβάθμιο επίπεδο ο πολίτης και να λαμβάνει τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας και να μην χρειάζεται να πάει σε κάποιο νοσοκομείο. ‘Αλλωστε αυτός είναι και ο στόχος μας, και έτσι πρέπει να λειτουργεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

    Διαβάστε ακόμα:

    Κοντοζαμάνης: Τώρα η ευκαιρία για επανεκκίνηση του ΕΣΥ – Δημιουργήθηκαν10.000 νέες θέσεις εργασίας

    Ζωή Ράπτη: Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»

    Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας: Εάν οι τάσεις της Covid-19 συνεχιστούν, θα μπορούσαν να χρειαστούν χρόνια προτού ο ιός τεθεί υπό έλεγχο

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ