• Κοινωνία

    Twitter: Αφαίρεσε ανάρτηση ιατρικού σύμβουλου του Τραμπ για τις μάσκες

    • NewsRoom
    Ντόναλντ Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Tην ανάρτηση ενός εκ των ιατρικών συμβούλων του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απέκλεισε το Twitter, καθώς σε αυτή ο νευροραδιολόγος Σκοτ Άτλας δήλωνε πως η χρήση μάσκας δεν βοηθάει για την προστασία κατά του κορονοϊού.

    «Οι μάσκες λειτουργούν; ΟΧΙ», έγραφε το tweet του Σκοτ Άτλας, το οποίο και αφαιρέθηκε. Η ανάρτηση συνδεόταν  με ένα άρθρο στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας, το οποίο αμφισβητούσε την αποτελεσματικότητα των μασκών. Το Twitter θεώρησε πως παραβιάζει τους κανόνες της εταιρείας σχετικά με τη διάδοση ψευδών και επιβλαβών πληροφοριών.

    Ο Άτλας, ο οποίος δεν έχει ιστορικό στην επιδημιολογία, υποστηρίζει ότι το lockdown ήταν υπερβολικό, ενώ πίεσε για το άνοιγμα της οικονομίας. Παράλληλα, και έχει υποστηρίξει την «ανοσία της αγγέλης», προτείνοντας να εκτίθενται οι νέοι υγιείς άνθρωποι στον ιό. Ο Άτλας βρέθηκε στην ειδική ομάδα δράσης για τον κορονοϊό που δημιούργησε ο Λευκός Οίκος τον Αύγουστο και έγινε ο αγαπημένος του Τραμπ μετά από εμφανίσεις στο Fox News και σε άλλα μέσα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ