ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα τροπολογία σε αστυνομικούς που έχουν διατεθεί σε συνοδείες ασφαλείας επισήμων προσώπων κατέθεσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Οι αστυνομικοί που κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, διατίθενται για παροχή συνοδείας ασφαλείας σε επίσημα πρόσωπα, μπορούν να οδηγούν για τη συνοδευτική ασφάλεια, οχήματα που έχουν παραχωρηθεί ή έχουν χορηγηθεί στα προστατευόμενα πρόσωπα απ’ τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, για την εξυπηρέτηση αναγκών μετακίνησής τους.
Σε περίπτωση συντήρησης, τροφοδοσίας, αποκατάστασης και κοστολόγηση των υλικών ζημιών ενός τροχαίου ατυχήματος, βαρύνει τον φορέα, το φυσικό ή νομικό πρόσωπο στο οποίο έχει διατεθεί η υπηρεσία συνοδείας ασφάλειας.
Μάλιστα την ένορκη διοικητική εξέταση διενεργεί αξιωματικός που ορίζεται από την υπηρεσία απ’ την οποία προέρχεται ο εμπλεκόμενος αστυνομικός.
Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: 17χρονος ξυλοκοπήθηκε από ομάδα αγνώστων στη Νέα Μηχανιώνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κώτσηρας: Μέσα στους επόμενους μήνες το ψηφιακό μητρώο ακινήτων «Μίδας» – 2,7 δις επενδύσεις σε ακίνητα το 2024
- Βέττας (ΙΟΒΕ): Θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά «χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις για ουσιαστική σύγκλιση»
- Heineken: Έσοδα 7,33 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2025 – Πτώση στη ζήτηση σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική
- Νίκος Σταμπολίδης για δεξίωση στο Βρετανικό Μουσείο: Τα γλυπτά πρέπει να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν
