• Κοινωνία

    Τρόμος στο Τορόντο: Πυροβολισμοί στην παρέλαση των πρωταθλητών του NBA

    • NewsRoom

    Κοσμοσυρροή στην παρέλαση για τον εορτασμό της κατάκτησης του πρωταθλήματος των Τορόντο Ράπτορς στο NBA


    Πανικός στο Τορόντο

    Τον τρόμο έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στον εορτασμό του πρωταθλήματος του NBA, που κατέκτησαν οι Τορόντο Ράπτορς, στην κεντρική πλατεία Νέιθαν Φίλιπς, καθώς δύο άγνωστοι άνοιξαν πυρ μέσα στο πλήθος κατά τη διάρκειά της παρέλασης.

    Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, ακούστηκαν τέσσερις πυροβολισμοί με μία γυναίκα να τραυματίζεται από σφαίρα και αρκετά άτομα να ποδοπατούνται στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν. Συνολικά τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν με την αστυνομία να προχωρεί σε τρεις συλλήψεις.

    Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 2 εκατομμύρια φιλάθλοι έδωσαν το «παρών» στον μεγάλο εορτασμό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο το ιστορικό γεγονός στιγματίστηκε από τους πυροβολισμούς.

    Ο φόβος ενός πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος ήταν εκείνος που προκάλεσε τον απόλυτο πανικό για λίγα λεπτά της ώρας. Πολλοί άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση, με συνέπεια να επικρατήσει το χάος και να ποδοπατηθούν πολλοί άνθρωποι.

    Οι τραυματίες βρίσκονται εκτός κινδύνου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

    Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τα άτομα που πυροβόλησαν, πάνω στα οποία βρέθηκαν δύο όπλα.

    Αρχικά, δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης, ωστόσο, με τις συνθήκες που επικρατούσαν στη διάρκεια της παρέλασης, αν το περιστατικό αυτό ήταν τρομοκρατικό χτύπημα, τώρα θα μιλάγαμε σε δεκάδες νεκρούς.

    Πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία των Ράπτορς που σηκώνουν την κούπα, ενώ είναι η μοναδική καναδική ομάδα που συμμετέχει στο NBA.



    ΣΧΟΛΙΑ