• Κοινωνία

    Τρόμος στη Γαλλία: Νεκρός ένοπλος άνδρας που φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ» στην Αβινιόν

    • NewsRoom
    Η αστυνομία μετέφερε τους πληγέντες από την πυρκαγιά σε μια δημοτική αίθουσα εκδηλώσεων.

    Οι επιχειρήσεις έρευνας επικεντρώνονται σε δύο μικρά κτίρια, τα οποία πλέον δεν κρίνονται ασφαλή λόγω των ζημιών που υπέστησαν από την πυρκαγιά.


    Νέο περιστατικό βίας σημειώθηκε στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην πόλη Αβινιόν, καθώς έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας ένας άνδρας, ο οποίος νωρίτερα είχε απειλήσει περαστικό με όπλο, φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ».

    Αυτό μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1, τονίζοντας ότι ο άνδρας προσπάθησε να επιτεθεί και στους αστυνομικούς, οι οποίοι τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να φύγει από τη ζωή.

    Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, οι αστυνομικοί προσπάθησαν αρχικά να ακινητοποιήσουν τον δράστη με μη φονικά μέσα, αλλά αναγκάστηκαν να ανοίξουν πυρ με πραγματικά πυρά όταν τους επιτέθηκε.

    Σημειώνεται ότι η επίθεση έρχεται δύο ώρες μετά το περιστατικό στη Νίκαια της Γαλλίας, όταν άνδρας σκότωσε τρεις ανθρώπους εντός του ναού της Νοτρ Νταμ. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ, το ένα από τα τρία θύματά του αποκεφαλίστηκε.

    Παράλληλα, επίθεση σημειώθηκε στο γαλλικό προξενείο της Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία.

    Τα σημερινά περιστατικά έρχονται μετά το σοκ που προκάλεσε στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο ο αποκεφαλισμός, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, του καθηγητή Σαμουέλ Πατί στο Παρίσι από έναν άνδρα τσετσενικής καταγωγής. Ο δράστης, που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, είχε πει ότι ήθελε να τιμωρήσει τον Πατί επειδή έδειξε σε μαθητές σκίτσα που προφήτη Μωάμεθ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ