• Κοινωνία

    Τροχαίο στο Ρέθυμνο: «Βλέπαμε τη θέα και πέσαμε στο γκρεμό» λέει το ένα παιδί

    τροχαιο

    Το αυτοκίνητο που έπεσε στο γκρεμό στο τροχαίο στο Ρέθυμνο


    Μια πρώτης μορφής κατάθεση κατάφεραν να πάρουν οι αστυνομικές αρχές από το ένα εκ των δύο παιδιών, που έπεσαν στο γκρεμό, με τη μητέρα τους, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

    Υπενθυμίζεται ότι το όχημα έπεσε χθες σε γκρεμό βάθους 100 μέτρων, στην επαρχιακή οδό Σίσσες – Αλόιδες, στην περιοχή του Ρεθύμνου. Μέσα σε αυτό επέβαιναν μια 46χρονη μητέρα, καθώς και τα δύο παιδιά της, ηλικίας 10 και 11 ετών.

    Διερχόμενοι οδηγοί ήταν εκείνοι που είδαν έντρομοι το αυτοκίνητο με τους τρεις επιβαίνοντες να πέφτει στον γκρεμό, ενημέρωσαν τις αρχές και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για την ανάσυρση και τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

    Μετά την επιτυχημένη επιχείρηση ανδρών της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση των τριών τραυματιών, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν τα δύο παιδιά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και τη 46χρονη οδηγό στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και νοσηλεύονται ακόμη.

    Η κατάσταση της μητέρας και των παιδιών

    Από το τρομακτικό τροχαίο, σοβαρότερα είχε τραυματιστεί η μητέρα των παιδιών, η οποία υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων στο Βενιζέλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξονική τομογραφία, στην οποία υποβλήθηκε, δεν έδειξε την ύπαρξη βλαβών στον εγκέφαλό της, ενώ κατά τη βουτιά στο κενό προκλήθηκαν εκτεταμένα κατάγματα στα πλευρά και τον θώρακά της.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περισσότερα τραύματα της γυναίκας προκλήθηκαν όταν πετάχτηκε έξω από το όχημα, πέφτοντας απάνω σε βράχια. Η 46χρονη δεν έχει εισαχθεί στην Εντατική, ωστόσο παραμένει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, για τον έλεγχο των ζωτικών της οργάνων, μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των εξετάσεων, στις οποίες υποβάλλεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πλήρη επαφή με το περιβάλλον και το επίπεδο συνείδησής της είναι φυσιολογικό.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής διοικητής του Βενιζελείου Γιώργος Μοσχοβάκης, «η κατάσταση της 47χρονης είναι σταθερή. Έχει αρκετά σπασμένα πλευρά, αλλά οι γιατροί αισιοδοξούν ότι κάθε μέρα η κατάστασή της θα είναι καλύτερη, με την επιφύλαξη πάντα ότι μιλάμε για τα πρώτα 24ωρα».

    Στο μεταξύ, τα παιδιά, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, που υπέστησαν ορθοπεδικά τραύματα κυρίως, παραμένουν στο ΠΑΓΝΗ, με την κατάστασή τους να κρίνεται σοβαρή, αλλά όχι κρίσιμη για τη ζωή τους. «Το κοριτσάκι έχει κάποια σπασίματα, αλλά το αγοράκι όχι» συμπλήρωσε ο κ. Μοσχοβάκης.

    Το ένα από τα δύο παιδιά, που έδωσε ήδη μια πρώτη κατάθεση, φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς, σχετικά με τα αίτια του ατυχήματος «βλέπαμε τη θέα, λύθηκε το χειρόφρενο και πέσαμε στον γκρεμό».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τροχαίο στο Ρέθυμνο: Σε κρίσιμη κατάσταση η μητέρα-Τα παιδιά σώθηκαν γιατί «πετάχτηκαν» από το αυτοκίνητο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 21χρονο μοτοσικλετιστή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κηφισιά: «Έστησαν» τροχαίο ατύχημα για να ληστέψουν οδηγό



    ΣΧΟΛΙΑ