• Κοινωνία

    Τροχαίο στη Νέα Πεντέλη: Συγκλονίζει η περιγραφή του οδηγού λεωφορείου για τον 14χρονο που παρασύρθηκε από ΙΧ

    • NewsRoom


    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε η 27χρονη οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε 14χρονο το βράδυ του Σαββάτου, στην περιοχή της Νέας Πεντέλης.

    Ο 14χρονος παραμένει στη ΜΕΘ  του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ενώ η κατάστασή του, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι προοδευτικώς βελτιούμενη και σήμερα θα γίνει προσπάθεια αποσωλήνωσής του.

    Ο οδηγός του λεωφορείου Δημοσθένης Θεοδωρόπουλος, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο τροχαίο μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και περιέγραψε τη στιγμή που το αγόρι βρέθηκε στην άσφαλτο μπροστά στα μάτια του.

    «Με προσπερνάει ένα αυτοκίνητο πίσω από το λεωφορείο με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον μικρό και να τον πετάξει στον αέρα. Αυτό έγινε και έπεσε κάτω το παιδί με σφοδρότητα στην άσφαλτο και χτύπησε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρόπουλος.

    Φύλακες άγγελοι του παιδιού ήταν δύο γιατροί που περνούσαν τυχαία εκείνη την στιγμή από το σημείο. Όπως είπε ο οδηγός του λεωφορείου «του περάσανε το φυσικό ορό και αυτό λένε οι γιατροί, έτσι μου εξήγησε η μάνα που την επισκέφθηκα χθες στο νοσοκομείο, ότι βοήθησε πάρα πολύ ο φυσικός ορός για τα εγκεφαλικά αιματώματα που έχει το παιδί».

    Ένας από τους δύο αυτόπτες μάρτυρες που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα». Όπως ανέφερε, «Άρχισε να τρέμει, είχε ανοιχτά τα μάτια του, δεν μιλούσε, είχε παλμούς και εγώ απλώς πήγα και του έφερα μία κουβέρτα για να μην κρυώνει».

    Το Σωματείο του ΟΑΣΑ ενημέρωσε την οικογένεια ότι είναι πρόθυμοι να δώσουν αίμα εάν χρειαστεί για το παιδί.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες, η 27χρονη οδηγός του αυτοκινήτου που χτύπησε το παιδί περίμενε 20 μέτρα μακριά από το σημείο του ατυχήματος και μετά έφυγε.

    Μισή ώρα αργότερα παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα.



    ΣΧΟΛΙΑ