• Κοινωνία

    Τροχαία: Οδηγός έτρεχε με 251 χλμ/ώρα στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης – Βίντεο της τροχαίας δημοσίευσε ο Γιάννης Οικονόμου

    • NewsRoom
    Γιάννης Οικονόμου, υπουργός Προστασίας του Πολίτη

    Γιάννης Οικονόμου, υπουργός Προστασίας του Πολίτη


    Αυτοκίνητα και μηχανές που κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, όπως η Λεωφόρος Βουλιαγμένης, η Λεωφόρος Συγγρού, η  Λεωφόρος Ποσειδώνος αλλά και η Αθηνών – Θεσσαλονίκης εντόπισαν αστυνομικοί της Τροχαίας.

    Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, παρουσιάζονται οδηγοί να καταγράφονται από το φωτογραφικό ραντάρ της τροχαίας να κινούνται με ταχύτητες πολύ πιο πάνω από τα 100 χλμ/ώρα. Μάλιστα, ένας από αυτούς, στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης, καταγράφεται να κινείται με ταχύτητα 251 χλμ/ώρα, λίγο πριν συλληφθεί και οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

    Σε ανάρτησή του ο κ.Οικονόμου αναφέρει:

    «Η οδική ασφάλεια είναι δείκτης σεβασμού στη ζωή και η τήρηση του ΚΟΚ μέτρο του σεβασμού στον συνάνθρωπό μας. Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί συνεχείς και ενδελεχείς ελέγχους, με σκοπό την προστασία οδηγών και πεζών. Σε πρόσφατους ελέγχους εντοπίστηκε οδηγός να κινείται με ταχύτητα 251 χλμ/ώρα. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. Οι προβλεπόμενες κυρώσεις επιβλήθηκαν και στους υπόλοιπους παραβάτες. Η ρητή εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. είναι αυτή της μηδενικής ανοχής στην παραβίαση του ΚΟΚ και σε κάθε μορφή παραβατικότητας. Οι έλεγχοι αυξάνονται συνεχώς και ομοίως και οι βεβαιωμένες παραβάσεις».

    Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, σε αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την επικράτεια τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου ελέγχθηκαν συνολικά 20.925 άτομα και 15.673 οχήματα.

    Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ:

    Προσήχθησαν 958 άτομα,

    Συνελήφθησαν 484 άτομα για διάφορα αδικήματα,

    Βεβαιώθηκαν 4.116 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,

    Ακινητοποιήθηκαν 101 οχήματα και

    Κατασχέθηκαν 3.

    Ενδεικτικά, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις στο πλαίσιο των οποίων ελέγχθηκαν 803 άτομα, συνελήφθησαν 4 άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν 79 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

    Επιπλέον, στην περιοχή της Κηφισιάς ελέγχθηκαν 58 άτομα και 29 οχήματα, προσήχθησαν 2 άτομα και βεβαιώθηκαν 42 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας ελέγχθηκαν 9 άτομα.

    Επίσης, στην Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού του νομού Πιερίας:

    Ελέγχθηκαν 462 άτομα και 362 οχήματα
    Προσήχθησαν 12 άτομα,

    Συνελήφθη 1 άτομο για ναρκωτικά,

    Βεβαιώθηκαν 141 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 2 για στέρηση πιστοποιητικού υγείας και 1 για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και
    ακινητοποιήθηκαν 2 οχήματα.

    Παράλληλα, ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σε περιοχές και οικισμούς με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

    Διαβάστε επίσης

    Διαιτητές Super League: Δεν σφυρίζουμε, μέχρι οι συνθήκες να καταστούν ομαλές για τη σωματική μας ακεραιότητα

    Σαλαμίνα: Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 43χρονης

    Απεργούν τη Δευτέρα 11/12 οι εργαζόμενοι στο Κτηματολόγιο



    ΣΧΟΛΙΑ