• Κοινωνία

    Τριπλή τραγωδία στην Πάτρα: Απειλητικά μηνύματα δέχεται η οικογένεια – Σε εξέλιξη οι έρευνες

    • NewsRoom
    Οι γονείς με την άτυχη Τζωρτζίνα από την Πάτρα

    Οι γονείς με την άτυχη Τζωρτζίνα από την Πάτρα


    Απειλητικά μηνύματα δέχεται η οικογένεια από την Πάτρα, που έχασε τα τρία κοριτσάκια μέσα σε διάστημα τριών ετών.

    Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Κόττας, μιλώντας στην εφημερίδα Πελοπόννησος, δήλωσε ότι εστάλη μήνυμα με παραλήπτες τους γονείς από μία κυρία (το όνομα της οποίας γνωρίζουν οι συνήγοροι) και στο οποίο «καλεί κόσμο να μεταβούν έξω από το σπίτι της οικογένειας να βρουν τη μητέρα και να τη λιντσάρουν»!

    Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες προκειμένου να εξιχνιαστούν οι ακριβείς αιτίες που οδήγησαν τα τρία αδελφάκια στον θάνατο, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις προσώπων για την εξέταση όλων των στοιχείων.

    Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα αναμένεται να δώσουν οι ιστολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, οι οποίες αναμένονται στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, καθώς και οι τοξικολογικές, οι οποίες πρόκειται να βγουν σε περίπου δύο εβδομάδες. Πιθανό είναι οι εξετάσεις να δώσουν στοιχεία και για τους θανάτους των δύο αδερφών της.

    Τι λένε γιατροί και ιατροδικαστές

    Ο ιατροδικαστής και πραγματογνώμονας Σωκράτης Τσαντίρης, που διορίστηκε μετά τον πρώτο θάνατο, ανέφερε σε δηλώσεις του πως τρεις αιφνίδιοι θάνατοι στην ίδια οικογένεια δεν είναι αδύνατο να συμβούν, αλλά παράλληλα είναι δύσκολο.

    Τόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης όσο και η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, δήλωσαν χθες στην «Π» πως είναι στη διάθεση των Αρχών, αν τους χρειαστούν, ώστε να καταθέσουν. Και οι δύο μάλιστα είπαν πως δεν είναι δυνατόν σε μία τέτοια υπόθεση να ακούγονται φωνές ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν.

    «Εμείς σώσαμε τη Τζωρτζίνα την πρώτη φορά. Τον Απρίλιο. Το θυμάστε αυτό. Την σώσαμε και περιμένουμε θεσμικά να κληθούμε για πιθανή κατάσταση. Κάποιοι γιατροί έκλαψαν όταν σώθηκε αυτό το κορίτσι. Σώσαμε τότε μία ζωή», καταλήγει ο κ. Ηλιάδης.

    Και οι γιατροί του Καραμανδανείου όπως και του ΠΓΝΠ αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Άλλωστε είναι αυτοί οι οποίοι πολλάκις ασχολήθηκαν με τα παιδιά και ειδικά με την Τζωρτζίνα.

    Τόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης όσο και οι εξειδικευμένοι παιδίατροι του Καραμανδανείου θα μιλήσουν για τα περιστατικά που αφορούν την πορεία της υγείας του παιδιού, το πώς κατέληξε στην ΜΕΘ και ό,τι περίεργο παρατήρησαν στη διάρκεια της νοσηλείας της ώστε να απαντηθούν όσα περισσότερα ερωτηματικά μπορούν.

    Ικανοποίηση στην οικογένεια για την παρέμβαση δικαστικού

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένη φαίνεται, σύμφωνα με τον ιστότοπο pelop, η οικογένεια από την παρέμβαση του Πατρινού δικαστικού λειτουργού χθες στην «Π», ο οποίος ζήτησε να σταματήσει η παραφιλολογία γύρω από το θέμα.

    Η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου φάνηκε ανακουφισμένη από το γεγονός ότι παρεμβαίνει σε μία προσπάθεια να σταματήσει όσους λένε ανακρίβειες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα φάνηκε, επίσης, ενοχλημένη από το γεγονός πως κάποια ρεπορτάζ καναλιών ασχολήθηκαν και με την προσωπική της ζωή.

    Διαβάστε επίσης:

    Πάτρα: Κακόβουλη προσπάθεια ενοχοποίησής τους καταγγέλλουν οι γονείς των τριών κοριτσιών – Η ανακοίνωσή τους

    Πάτρα: Ο παιδοκαρδιολόγος της 9χρονης διαψεύδει ότι έδειξε εξωτερική παρέμβαση ο απινιδωτής

    Τραγωδία στην Πάτρα: «Ας ψάξουν ό,τι θέλουν», λέει η μάνα που έχασε τα τρία κοριτσάκια



    ΣΧΟΛΙΑ