• Κοινωνία

    Τρίκαλα: Βγήκε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για την 16χρονη μαθήτρια – Που οφείλεται ο θάνατος της 

    • NewsRoom


    Για «βαρύτατες κακώσεις κρανίου και θώρακος συμβατές με πτώση εξ’ ύψους» κάνει λόγο η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της 16χρονης μαθήτριας στα Τρίκαλα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε μόλις πριν λίγα λεπτά.

    Πλέον η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί πως βρέθηκε το κορίτσι στο λόφο του Προφήτη Ηλία, ποιους είχε συναντήσει νωρίτερα και με ποιους είχε τηλεφωνική επικοινωνία ή συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Υπενθυμίζεται ότι οι υπεύθυνοι της της Ασφάλειας Τρικάλων έχουν στην κατοχή τους το κινητό τηλέφωνο της 16χρονης, το οποίο έχει τεθεί στο μικροσκόπιο και εξετάζεται το περιεχόμενό του, με τις Αρχές να αναμένουν ότι θα εξαχθούν από αυτό κάποια πρώτα συμπεράσματα για την υπόθεση.

    Οι Αρχές, μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, έχουν ήδη ανασύρει από το υπό εξέταση κινητό τηλέφωνο τις τελευταίες της συνομιλίες και τα μηνύματα.

    Από αυτά τα στοιχεία κατέληξαν σε ορισμένες επαφές της 16χρονης και κάλεσαν για κατάθεση έναν 27χρονο ένστολο και φίλες της, από τις οποίες προκύπτει, ωστόσο, ότι δεν είχαν εντοπίσει κάτι ύποπτο στη συμπεριφορά της, που θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για την κατάληξή της, ενώ προς το παρόν αποκλείεται να είχαν εμπλοκή στον θάνατό της.

    Μέχρι στιγμής, πάντως, οι αστυνομικοί ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για τον θάνατό της. Προς το παρόν, ωστόσο, η πιθανότερη εκδοχή που προβάλλεται είναι αυτή της αυτοκτονίας, ωστόσο η οικογένεια της 16χρονης επιμένει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και ζητά επίμονα από τις αρχές την εξιχνίαση της υπόθεσης.

    Τις θέσεις της οικογένειας για την υπόθεση και τις έντονες αμφιβολίες που αυτή διατηρεί εξέφρασε ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί, Δημήτρης Σαμαρτζής. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σαμαρτζής ερωτήθηκε για το τι λέει ο αστυνομικός που φέρεται να συνάντησε το κορίτσι μέσα στη νύχτα. «Από ό,τι έχουμε ενημερωθεί, επικαλείται κάποιο άλλοθι ο συγκεκριμένος 27χρονος, από εκεί και πέρα πρέπει να διερευνηθούν κάποια ζητήματα τα οποία ανακύπτουν», δήλωσε και τόνισε ότι «καταλυτικής σημασίας θα είναι η νεκροψία – νεκροτομή», η οποία θα γίνει παρουσία και του πραγματογνώμονα της οικογένειας.

    Απαντώντας στην ερώτηση γιατί η οικογένεια της 16χρονης εκτιμά ότι η νεαρή έπεσε θύμα δολοφονίας, ο δικηγόρος εξήγησε ότι «είναι ανεξήγητο το επελθόν γεγονός από την πλευρά της οικογένειας, δηλαδή, δεν υπήρχε, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καμία επιδειχθείσα συμπεριφορά από την ίδια που να προμηνύει κάτι τέτοιο».

    Ο κ. Σαμαρτζής σημείωσε ότι, αν και δεν γίνεται να στοχοποιηθεί ένας άνθρωπος με τον οποίο συναντήθηκε η 16χρονη, «πλην όμως δεν μπορούμε και να παραβλέψουμε τα στοιχεία, τα οποία είναι σε γνώση της οικογένειας, είτε αυτά είναι μηνύματα, τηλεφωνικές κλήσεις, είτε θέματα τα οποία σχετίζονται με τον τρόπο της πτώσης, η οποία δεν ακολουθεί την κοινή λογική του μέσου, συνετού ανθρώπου».

    Σημειώνεται ότι ένα από τα ερωτήματα που θέτει η οικογένεια της 16χρονης είναι γιατί δεν έχει πραγματοποιηθεί δακτυλοσκόπηση στη σκαλωσιά της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το κορίτσι ανέβηκε μόνο ή με κάποιον άλλον.

    Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η 16χρονη φέρεται να είχε μεταβεί στο παρελθόν στο Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων και να εξέφρασε κάποια παράπονα ή φοβίες που μπορεί να είχε. Έτσι, η οικογένεια φέρεται να ζητά να ανοίξει η αστυνομία το βιβλίο συμβάντων και να αναζητήσει τι συνέβη.

    Άλλες πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι η οικογένεια δεν αποκλείει η 16χρονη να δεχόταν απειλές, ακόμα και για ροζ βίντεο.



    ΣΧΟΛΙΑ