• Κοινωνία

    Tραγωδία στη Ρόδο: Τι αποκαλύπτει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και οι πρώτες καταθέσεις

    πισινα


    Αναπάντητα ερωτήματα έχει αφήσει η χθεσινή, απίστευτη τραγωδία, που έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της Ρόδου, όταν δύο αδελφές έχασαν τη ζωή τους ξαφνικά, ενώ κολυμπούσαν στην πισίνα του ξενοδοχείου.

    Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία που έχει ερευνήσει η αστυνομία, τα δύο κορίτσια από την Γαλλία, που επισκέφθηκαν την Ελλάδα για διακοπές με την οικογένειά τους, πνίγηκαν, στην προσπάθεια της μίας να σώσει την άλλη.

    Οι δύο Γαλλίδες, ηλικίας 16 και 19 ετών, συνοδεύονταν από τους γονείς και τις δύο ακόμη αδελφές τους, 10 και 21 ετών.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που γίνονται γνωστές, η rodiaki.gr αναφέρει ότι οι γονείς των δύο κοριτσιών κατέθεσαν στις αστυνομικές αρχές ότι οι κόρες τους δεν γνώριζαν κολύμπι. Επιπλέον, από τις μαρτυρίες προκύπτει ότι η εξαμελής οικογένεια των Γάλλων γευμάτισε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά 15:30, ενώ στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους.

    Ωστόσο, μετά τις 5 το απόγευμα, τα δύο κορίτσια θέλησαν να επισκεφθούν την πισίνα του ξενοδοχείου και έτσι βγήκαν από τα δωμάτιά τους και κατευθύνθηκαν στον χώρο της πισίνας. Από τα στιγμιότυπα που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, προκύπτει ότι τα δύο κορίτσια, πριν φτάσουν στην πισίνα, πλησίασαν τον μπουφέ του ξενοδοχείου, όπου έφαγαν γλυκά και σνακ.

    Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Τα δύο κορίτσια, μην ξέροντας κολύμπι, αποφάσισαν να κατευθυνθούν προς την πιο αβαθή πισίνα, με βάθος μόλις ενός μέτρου και 20 εκατοστών.

    Έφτασαν στην ρηχή πισίνα λίγο μετά τις 18:10. Ωστόσο, οι ξαπλώστρες της πισίνας ήταν γεμάτες και έτσι τα δύο κορίτσια αποφάσισαν να φύγουν και να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, της οποίας, όμως, το βάθος ξεπερνά τα 2 μέτρα.

    Σε αυτή την πισίνα έμειναν, τελικά τα δύο κορίτσια, ενώ λίγο αργότερα έλαβε χώρα η αδιανόητη τραγωδία, κάτω από αδιευκρίνιστες, ακόμη, συνθήκες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, τα δύο κορίτσια μπήκαν κανονικά στην πισίνα, φαγωμένα όπως έδειξαν οι κάμερες και χωρίς να γνωρίζουν κολύμπι. Εκτιμάται ότι μόλις έφθασαν στο σημείο, όπου δεν ακουμπούσαν τα πόδια τους στον πάτο, πανικοβλήθηκαν και προσπάθησαν μανιωδώς να επιπλεύσουν. Πάνω στον πανικό που κατέκλυσε και τις δύο στην προσπάθειά τους, η μία επιχείρησε να σώσει την άλλη, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ναυαγοσώστης στην πισίνα δεν υπήρχε, καθώς ο ένας ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου είχε σχολάσει στις 6 το απόγευμα και είχε αποχωρήσει από τον χώρο.

    Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και έφθασε στο ξενοδοχείο στις 18:20. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου είχαν εντοπίσει την 16χρονη, η οποία είχε παλμούς και προσπαθούσαν να την επαναφέρουν. Δυστυχώς, ωστόσο, δεν τα κατάφεραν. Την ίδια ώρα, οι τραγικοί γονείς αναζητούσαν την 19χρονη κόρη τους, η οποία νόμιζαν ότι βρισκόταν στο δωμάτιό της.

    Δραματικό αποτελεί το γεγονός ότι, για ώρα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η rodiaki.gr ούτε οι γονείς, ούτε κάποιος άλλος είχε διαπιστώσει ότι, λίγα μέτρα πιο πέρα, στον πάτο της πισίνας, βρισκόταν νεκρή και η 19χρονη κοπέλα.

    Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονταν μέχρι αργά το βράδυ στον χώρο, με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Νότιας Δωδεκανήσου, Μιχάλη Καληωράκη και τον διοικητή του ΑΤ Ιαλυσού, Θέμη Καλαμάτα, οι οποίοι βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή με τον εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου θα οδηγηθούν σήμερα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου.

    Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης τηλεφώνησε στον Γάλλο πρέσβη για να τον ενημερώσει για τον θάνατο των δύο κοριτσιών από τη Γαλλία.



    ΣΧΟΛΙΑ