• Κοινωνία

    Τραγωδία στα Τέμπη: «Είμαι στην κάθοδο, είμαι καλά εδώ;» ρώτησε ο μηχανοδηγός τον σταθμάρχη

    Τραγωδία στα Τέμπη

    Τραγωδία στα Τέμπη


    Η συνομιλία μεταξύ του σταθμάρχη Λάρισας και του μηχανοδηγού του μοιραίου Intercity 62 βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών που ερευνούν το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

    Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, την ώρα που το Intercity 62 έμπαινε στο ρεύμα καθόδου, δηλαδή κινούνταν στην ίδια γραμμή με την εμπορική αμαξοστοιχία, ο μηχανοδηγός φαίνεται πως απευθύνθηκε στο σταθμαρχείο Λάρισας.

    Ο μηχανοδηγός φέρεται μάλιστα να ρώτησε στον σταθμάρχη: «είμαι στην κάθοδο, είμαι καλά εδώ;». Ο σταθμάρχης Λάρισας, σε πρώτη φάση, φέρεται πως δεν απάντησε.

    Η ερώτηση αυτή φέρεται να έγινε λίγα λεπτά πριν από το δυστύχημα, αφού το τρένο είχε φύγει από τον σταθμό της Λάρισας και ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε ότι πήγαινε ανάποδα.

    Λίγα λεπτά αργότερα, έγινε η μετωπική σύγκρουση με την εμπορευματική αμαξοστοιχία.

    Πάντως, οι Αρχές δεν έχουν αναλύσει το σύνολο του υλικού της ενδοεπικοινωνίας για να διαπιστώσουν αν υπήρξε κάποια απόκριση από τον σταθμάρχη.

    Οι ίδιες πληφοροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται η έρευνα των Αρχών να επεκταθεί και στον επόμενο σταθμό μετά την Λάρισα, δηλαδή στους Νέους Πόρους, καθώς από εκεί κατέβαινε η εμπορευματική αμαξοστοιχία. Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν από εκεί έβλεπαν πως τα δύο τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή.

    O σταθμάρχης Λάρισας θα απολογηθεί το πρωί της Κυριακής, μετά τη νέα αναβολή που ζήτησε και πήρε.

    Διαβάστε επίσης

    Τραγωδία στα Τέμπη: Εντοπίστηκε το καταγραφικό της μιας αμαξοστοιχίας

    Τραγωδία των Τεμπών: Τι αναφέρει το κοινό ιατροδικαστικό πόρισμα – 55 νεκροί έχουν ταυτοποιηθεί

    Τραγωδία στα Τέμπη: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο έλαβε ο σταθμάρχης



    ΣΧΟΛΙΑ