ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, τύπου ATR-72, πραγματοποίησε σήμερα έξι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, πέρα από τις παραβιάσεις, το ATR-72 έκανε και μία παράβαση στο FIR Αθηνών. Επίσης, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) έκανε δύο παραβάσεις στο FIR.
Οι παραβάσεις και παραβιάσεις έγιναν στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Κατά πάγια πρακτική, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.
Η σχετική ανακοίνωση
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 19η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2026
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : –
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 UAV και 1 ATR-72
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 2
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 3 (2 από το UAV και 1 από το ATR-72)
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 6 (από το ATR-72)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –
ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο
Διαβάστε επίσης
Συνάντηση Δένδια με αντιπροσωπεία του κογκρέσου την Παρασκευή
Χρυσοχοΐδης: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε και να εγγυόμαστε το πολύτιμο αγαθό της ασφάλειας»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.