• Κοινωνία

    Τόκιο: Κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων την ημέρα έναρξης της καραντίνας

    • NewsRoom


    Το Τόκιο κατέγραψε 144 κρούσματα κορονοϊού σήμερα, που είναι η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από την έναρξη της πανδημίας, δήλωσε η κυβερνήτης της πόλης Γιουρίκο Κόικε, στην πρώτη ημέρα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

    Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην ιαπωνική πρωτεύουσα έφθασαν τα 1.339, δήλωσε η Κόικε, μια αύξηση που ανέβασε τον συνολικό αριθμό των περιστατικών σε όλη τη χώρα σε 4.768, σύμφωνα με το εθνικό δίκτυο NHK. Οι θάνατοι στην Ιαπωνία έφθασαν σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) τους 98, σύμφωνα με το NHK. Ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, αλλά η σταθερή αύξηση σε κάποιες περιοχές οδήγησε τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε να θέσει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης το Τόκιο, την Οσάκα και πέντε ακόμα πληγείσες περιφέρειες.

    Μία ημέρα αφού κηρύχθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι εργαζόμενοι που μετακινούνταν προς τη δουλειά τους γέμισαν και πάλι τα τρένα του Τόκιο, με κάποιους εξ αυτών να εμφανίζονται μπερδεμένοι για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος περιορισμού των μετακινήσεων. «Αναπόφευκτα ο κόσμος πρέπει να βγαίνει έξω για να πάει στη δουλειά του», δήλωσε η υπάλληλος γραφείου Ρίσα Τανάκα, που συνήθως προσπαθεί να εργάζεται από το σπίτι αλλά αναγκάστηκε να βγει για να παραδώσει κάποια έγγραφα. «Δεν ξέρω εάν η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επαρκεί».



    ΣΧΟΛΙΑ