• Κοινωνία

    Το σκεπτικό του εντάλματος σύλληψης του Λιγνάδη: «Σταθερή εγκληματική ροπή. Σχεδίαζε κι άλλα εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Δημήτρης Λιγνάδης

    Δημήτρης Λιγνάδης


    Δυο σελίδες, ένα βαρύ κατηγορώ είναι το ένταλμα βάσει του οποίου συνελήφθη νωρίς χθες το βράδυ ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

    Ανακρίτρια και εισαγγελέας διέταξαν τη σύλληψή του, κρίνοντας πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο κατηγορούμενος έχει σχεδιάσει κι άλλα παρόμοια εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων. Εάν παρέμενε, δηλαδή, ελεύθερος μέχρι να έδινε τις εξηγήσεις του (σε χρόνο πολύ μεγαλύτερο των 5 ημερών που προστάζει η διαδικασία της σύλληψης του), θα συνέχιζε να κακοποιεί σεξουαλικά ανήλικα αγόρια, κυρίως αλλοδαπούς.

    Κατά την 19η ανακρίτρια και τον εισαγγελέα που συνυπέγραψαν το ένταλμα σύλληψης, έχουν προκύψει από την προκαταρκτική εξέταση, σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου για τους δυο βιασμούς που κατηγορείται: ενός 14χρονου Αιγυπτίου τον Αύγουστο του 2010 στο Μεταξουργείο και ενός συμπατριώτη του, 17,5 ετών, τον Αύγουστο του 2015, στην Επίδαυρο.

    Στο σκεπτικό του εντάλματος, οι δικαστικοί λειτουργοί μιλούν για συστηματική εγκληματική ροπή του σκηνοθέτη.

    Για το ένταλμα σύλληψης έλαβαν υπόψιν:

    ●Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης καθώς υπήρξε βιασμός κατά συρροή

    ●ότι τα δύο θύματα ήταν σε ευαίσθητη ηλικία

    ●ότι υπήρξε μεθοδική και συστηματική προσέγγιση των ανήλικων αγοριών και καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης, καθώς ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε την επαγγελματική ιδιότητα του, ως καταξιωμένος ηθοποιός-σκηνοθέτης,

    Πώς δρούσε, κατά το ένταλμα σύλληψης:

    ●Ασκούσε σωματική βία ή οδηγούσε τα θύματα του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας προκειμένου να μην μπορούν να αντισταθούν.

    Κατά το ένταλμα, προκύπτει ότι ο σκηνοθέτης είχε εμμονή και σταθερή εξακολουθητική εγκληματική ροπή για σημαντικά μεγάλο χρονικό διάστημα πολλών ετών, με τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών σε ιδιωτικούς του χώρους (της εκάστοτε οικίας του ή της προσωρινής διαμονής του) για τη διατήρηση στενών επαφών και γενετήσιων πράξεων με ανήλικους παθόντες, κατά κύριο λόγο αλλοδαπούς.

    Ο Λιγνάδης θα απολογηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης. Έως τότε θα κρατείται στη ΓΑΔΑ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Δημήτρης Λιγνάδης: Ποινικολόγος εξηγεί πως παρέσυρε ανήλικους – «Θα σε κάνω αστέρι» υποσχόταν

    Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη έλαβε ο Δημήτρης Λιγνάδης

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ