Κοινωνία

Δημήτρης Λιγνάδης: Ποινικολόγος εξηγεί πως παρέσυρε ανήλικους – «Θα σε κάνω αστέρι» υποσχόταν

  • NewsRoom
Δημήτρης Λιγνάδης

Αστυνομικοί οδηγούν τον ηθοποιό-σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη στην 19η Τακτική Ανακρίτρια, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ


Tον τρόπο που ο Δημήτρης Λιγνάδης προσέγγιζε ανηλίκους ανέλυσε ο ποινικολόγος Γ. Βλάχος, μιλώντας στο ΜEGA.

Όπως εξήγησε ο ποινικολόγος, ο οποίος είναι συνήγορος του μηνυτή του ηθοποιού και σκηνοθέτη για την υπόθεση βιασμού το 2010, ο ηθοποιός σύχναζε στην πλατεία δίπλα στο σπίτι του, στο Μεταξουργείο, και «ψάρευε» ανήλικα παιδιά που είχαν όνειρα. Εκεί σύχναζαν παιδιά του Γυμνασίου, όπως ο μηνυτής που ήταν τότε 14 ετών, και τον οποίο βίασε ο σκηνοθέτης, το 2010, όπως κατήγγειλε.

Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης ανέπτυσσε σχέσεις μαζί τους, τους έλεγε πως ψάχνει νέα παιδιά με ταλέντο, δήλωσε ο κ. Βλάχος. Τους έλεγε πως «η ηλικία των 14 – 15 ετών ήταν η κατάλληλη για να αναδειχτεί το ταλέντο τους, για να βγουν προς τα έξω».

Ουσιαστικά δηλαδή, τους υποσχόταν μια λαμπρή καριέρα και με αυτόν τον τρόπο τα προσέλκυε για να ικανοποιηθεί ο ίδιος αργότερα πάνω τους.

Με τον μηνυτή – πελάτη του, που ήταν ένα παιδί 14 ετών και μπορούσε εύκολα να το «χειραγωγήσει», ο κ. Βλάχος είπε, στο MEGA, ότι ο Λιγνάδης τον πήγαινε βόλτες με την μηχανή του σε συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών και του έλεγε πως ήταν καλύτερος. «Εγώ θα σε κάνω αστέρι», έλεγε ο σκηνοθέτης στον ανήλικο μαθητή.

Με πρόσχημα την αναζήτηση ταλέντων, αποκάλυψε ο κ. Βλάχος, του ζητούσε να φέρει την παρέα του στο σπίτι του. «Και όταν πήγαν όλοι μαζί, νεαρά ανήλικα παιδιά, τους πρότεινε να συνευρεθούν όλοι μαζί» , είπε ο ποινικολόγος.

Ο μηνυτής, σήμερα 25 ετών, τότε ήταν 14 ετών και φοιτούσε στη β΄ γυμνασίου δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την μήνυση, η εισαγγελία εντόπισε τους μάρτυρες που επικαλέστηκε ο μηνυτής και πήρε καταθέσεις, «δένοντας» την υπόθεση. Έτσι, πολύ γρήγορα οι εισαγγελείς έφθασαν στο σημείο να έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία για να ασκήσουν δίωξη και να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, για το αδίκημα του βιασμού που δεν είχε παραγραφεί.

Όπως είπε ο κ. Βλάχος, υπάρχουν και άλλα αδικήματα που έχουν παραγραφεί από τις μαρτυρίες και έχουν αναδειχθεί από τα ρεπορτάζ ότι χορηγούσε σε ανηλίκους ναρκωτικά και αλκοόλ.

Διαβάστε ακόμη:

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη έλαβε ο Δημήτρης Λιγνάδης

Δημήτρης Λιγνάδης: Στην Ευελπίδων με χειροπέδες ο σκηνοθέτης – Κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ