• Κοινωνία

    Το πάρτι του Θ. Πλεύρη: Τα κρασιά, οι χοροί και οι ευχές για τις εκλογές

    • Contributor


    Και ποιος δεν πέρασε να ευχηθεί ανήμερα του Αγίου Αθανασίου στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη… Ο πεζόδρομος της οδού Μαντζάρου 3 στο Κολωνάκι κυριολεκτικά «πλημμύρισε» με κόσμο, πολιτικούς, ΥΠΕάρχες, διοικητές νοσοκομείων, εργαζόμενους από το ΕΚΑΒ, εκπροσώπους συλλόγων ασθενών, δημοσιογράφους, αλλά και απλούς πολίτες.

    Η πρόθεση του Υπουργού ήταν «να πιει ένα κρασί με φίλους, χαλαρά». Η κοσμοσυρροή εξέπληξε τον ίδιο και τους στενούς του συνεργάτες. «Τι γίνεται; Είναι όλοι για μας;», αναρωτιούνταν οι συνεργάτες του, που κάποια στιγμή έπαψαν να μετρούν τους παρευρισκομένους.

    Πολλοί σχολίαζαν στα πηγαδάκια ότι η κατάσταση πιο πολύ θύμιζε προεκλογικό κάλεσμα, παρά γιορτή. Όπως μάθαμε, πάντως, δεν είχε γίνει κάποιου τέτοιου είδους κινητοποίηση.

    Πάρτι στο… στέκι του

    Το ομώνυμο εστιατόριο Μαντζάρου 3 είναι αγαπημένο στέκι του Θάνου Πλεύρη. Το επισκέπτεται τακτικά. Εκεί κάνει πολλά επαγγελματικά ραντεβού, αλλά συχνάζει και με την οικογένειά του και με φίλους, καθώς του αρέσει ιδιαίτερα το φαγητό – λέγεται, άλλωστε, ότι είναι εξαιρετικό.

    Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό του 19ου αιώνα, στο οποίο έζησε ο συνθέτης Νικόλαος Μάντζαρος, που μελοποίησε τον εθνικό μας ύμνο και συνδυάζει vintage αισθητική με λεπτομέρειες από το σήμερα. Θεωρείται, δε, στέκι πολλών ακόμη πολιτικών.

    Κρασιά και χαμόγελα

    Στο street party το κρασί έρεε άφθονο. Κόκκινο, λευκό και ροζέ, οι σερβιτόροι με δεξιοτεχνία… ακροβάτη μετέφεραν τους δίσκους με τα ποτήρια, σερβίροντας τους παριστάμενους, που είχαν κλείσει όλο τον πεζόδρομο αλλά και την οδό Σόλωνος. Πολυκοσμία και εντός του εστιατορίου. Τους μέσα χώρους επέλεξαν πολλές παρέες, μάλιστα στο πατάρι πολλοί χόρεψαν με τις επιτυχίες από τα eighties και τα nineties, που έπαιζε ο dj.

    Ο Θάνος Πλεύρης ήταν πολύ χαρούμενος. Χαμογελούσε συνέχεια, έδινε χειραψίες, δεχόταν αγκαλιές, δεν χάλαγε χατίρι για μια σέλφι. Και ούτε μία παρατήρηση δεν έγινε σε όλους εκείνους – και ήταν πολλοί – που είχαν «ξεχάσει» να φορέσουν μάσκα, παρά τον μεγάλο συγχρωτισμό…

    Γιορτή και επέτειος μαζί

    Το κλίμα ήταν εορταστικό από νωρίς το πρωί. Από τα πρώτα τηλεφωνήματα, που δέχτηκε, ήταν εκείνο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και άλλων συναδέλφων του Υπουργών, καθώς και συγγενών και φίλων, ως είθισται.

    Τα δώρα, που δέχτηκε, πολλά, κυρίως ποτά και λουλούδια.

    Του Αγίου Αθανασίου, όμως, η μέρα είναι ξεχωριστή για τον Θάνο Πλεύρη και για έναν άλλο λόγο. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στα social media, την οποία συνόδευσε με μια σέλφι αγκαλιά με τη σύζυγό του: «Πριν από 19 χρόνια είχα την τύχη να γνωρίσω στη γιορτή μου τη Λένα μου. Γιορτή και επέτειος μαζί!».

    Ο Θάνος Πλεύρης με τη σύζυγό του
    Ο Θάνος Πλεύρης με τη σύζυγό του

    Πειράγματα και ευχές για τις εκλογές

    Επειδή, όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ο κόσμος ήταν πολύς και το πάρτι έμοιαζε με προεκλογική συγκέντρωση, τα πειράγματα και οι ευχές για τις επικείμενες εκλογές έδωσαν και πήραν. Κάποιοι είπαν στον Υπουργό ότι έκανε «πρόβα εκλογών» και ότι «η εκλογική αναμέτρηση, αν κρίνουμε από όλους όσοι έσπευσαν να σου ευχηθούν δια ζώσης, θα είναι… περίπατος».

    Στο ίδιο κλίμα και πολλές από τις ευχές, που δέχτηκε ο κ. Πλεύρης και στα social media, όπου ανήρτησε φωτογραφίες από την εορταστική βραδιά, ευχαριστώντας όλους όσοι τον τίμησαν με την παρουσία τους. «Η χθεσινή μέρα ήταν μέρα γιορτής, με αγαπημένους ανθρώπους και αληθινά χαμόγελα», «φέτος γιορτάσαμε παρέα με εκλεκτούς φίλους. Σας ευχαριστώ για όλα!», έγραψε ο Υπουργός Υγείας.



    ΣΧΟΛΙΑ